12 angajaţi de la Cariera Roşiuţa l-au acoperit pe lăcătuşul proxenet. Riscă defacerea contractului de muncă şi sancţiuni disciplinare
0Raportul Corpului de Control al Complexului Energetic Oltenia (CEO) a fost finalizat ieri. 12 angajaţi de la Cariera Roşiuţa implicaţi în scandalul lăcătuşului proxenet, care era pontat fictiv la lucru în timp ce se ocupa de reţeaua de prostituate pe care o conducea, vor fi sancţionaţi cu desfacerea contractului de muncă şi cu diminuarea salariului pe o perioadă cuprinsă între o lună şi trei luni.
Propunerile de sancţionare au fost înaintate Comisiei de cercetare disciplinară, care va dispune în perioada următoare măsurile care se impun în acest caz extrem de grav. Şase angajaţi ai CEO au fost propuşi pentru desfacerea contractului de muncă, iar pentru alţi şase s-a cerut diminuarea salariului pe o perioadă cuprinsă între o lună şi trei luni şi imputarea contravalorii biletelor de odihnă şi tratament de care a beneficiat în mod nelegal Aristică Bejinaru, lăcătuş mecanic la Cariera Roşiuţa, care se ocupa de o reţea de prostituţie. Cei propuşi pentru desfacerea discplinară a contractului de muncă sunt: Emil Claudiu Popescu, inginer, şef al Secţiei Mecanică, Răzvan Ardeiu, inginer, Constantin Cojocaru, conducător formaţie lucru, Mihai Caragea, inginer-şef mecanic, Eleodor Haiducescu şi Nicolae Raicu, maiştri. Printre cei care s-ar putea alege cu salariile diminuate se află fostul director al UMC Roşiuţa, Florentin Gheorghescu, şi Ion Ghiga, actulaul director. Acestora li se va imputa suma de 8000 de lei, contravaloarea biletelor de odihnă şi tratament de care a beneficiat în mod ilegal lăcătuşul mecanic proxenet.
Cei 12 salariaţi urmează să prezinte note explicative Comisiei de cercetare disciplinară, după care vor fi decise sancţiunile.
Buni de plată
Pe lângă sancţiunile propuse, angajaţii ar putea fi puşi să achite un prejudiciu de aproape 8000 de lei. „S-a stabilit trei tipuri de vinovăţie în această acţiune în care este implicat salariatul Aristică Bejinaru. În primul rând este vorba de acele persoane care l-au prins în pontaj şi au confirmat prezenţa la lucru fără ca acesta să fie prezent în unitate, pentru care s-a propus comisiei de cercetare disciplinară măsurile care ar putea fi luate. Acestea sunt de la sancţionarea disciplinară şi desfacerea disciplinară a contractului de muncă. Vorbim de şase persoane. În al doilea rând sunt persoanele care sunt pasibile de sancţiuni disciplinare cu diminuarea salariului pe o perioadă cuprinsă între o lună şi trei luni. În acest caz este vorba tot de şase persoane. A treia măsură propusă este recuperarea sumelor plătite de către Comple în mod necuvenit acestui individ. Este vorba de prima de vacanţă. Summa se ridică la 7800 de lei“, a declarat Aurel Medinţu, directorul Diviziei Enrgetice a CEO.
Lăcătuşul proxenet figura ca pontat şi în ziua arestării
În ziua arestării lăcătuşului proxenet, acesta figura ca pontat la locul de muncă. A figurat pontat chiar şi a doua zi în care se afla în arest. „În analiză făcută de Coprul de control, el figura ca prezent la începutul programului şi abia mai târziu cei de acolo au încercat să şteargă urmele acestei prezenţe şi să apară cu litera N de nemotivat. Chiar şi după începerea controlului s-a încercat să se şteargă această prezenţă confirmată la începerea programului pe data de 1 şi să apară nemotivat. S-a încercat să se justifice cu o cerere de aprobare a concediului de odihnă din data de 1 august, care nu avea cum s-o aducă pentru că nu avea cum s-o aducă pentru că se afla la poliţie. Cererea a fost adusă de fratele său. Concediul de odihnă a fost aprobat de directorul de unitate, dar fără respectarea procedurală a întregilor paşi pe care trebuie să le parcurgă o cerere de concediu până la aprobare“, a precizat Medinţu.