VIDEO Bătrână strivită în mulţimea care aştepta să ia agheasmă de la Fântâna de Leac

VIDEO Bătrână strivită în mulţimea care aştepta să ia agheasmă de la Fântâna de Leac

Bătrână strivită în mulţimea care aştepta să ia aghiasmă de la Fântâna de Leac

Niciun an fără îmbulzeală. Asta par să îşi spună credincioşii care rabdă ore bune în frig sau ploaie pentru a pleca acasă cu o sticlă de Agheasmă de la Fântâna de Leac din Nucet. Chiar dacă numărul celor care au venit să ia Agheasmă a scăzut considerabil, comparativ cu anii anteriori, tot s-au îmbrâncit. O bătrână de 64 de ani a căzut şi a fost la un pas să se accidenteze grav.

 
După ce Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei, Nifon Mihăiţă, a sfinţit apa, enoriaşii au dorit să ia cât mai repede Agheasma Mică şi au uitat de cele sfinte, numai că o bătrânică a fost trântită la pământ.
 
 
"M-a împins din spate. M-am lovit puţin la mână. Nu am putut să mă mai ţin. Puteam să cad cu capul de ţevile alea", ne-a spus Floarea Lixandru, 64 de ani. 
 

Izvorul Tămăduirii este primul mare praznic după Paşte şi este închinat Maicii Domnului. Se spune că din durerea pricinuită de moartea Mântuitorului lacrimile sale picate pe pământ au ieşit în diferite locuri, că izvoare tămăduitoare, a căror apă a vindecat mai mulţi bolnavi. Sute de credincioşi au aşteptat să plece cu o sticlă de aghiasmă de la Fântâna de Leac din Mănăstirea Nucet.
 

 

citeste totul despre: