Mituri spulberate despre metodele-minune de slăbit. Cât de indicată pentru dietă este apa cu gheaţă

Mituri spulberate despre metodele-minune de slăbit. Cât de indicată pentru dietă este apa cu gheaţă

FOTO howitworksdaily.com

Auzim la tot pasul despre tot felul de metode „eficiente“ de slăbire, iar una dintre cele mai cunoscute este apa cu gheaţă. Apa cu gheaţă accelerează metabolismul şi ajută la topirea kilogramelor în plus, însă nu la intensitatea pe care ne-am fi dorit-o.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din punct de vedere tehnic, apa cu gheaţă ajută organismul să ardă calorii dar efectul nu este la fel de magic precum ne-ar fi plăcut să fie. 
 
Explicaţia din spatele acestui mit este că organismul depune energie pentru a aduce apa rece la temperatura corpului, deci se consumă calorii. Însă efectul nu este nici pe departe cel aşteptat, spun specialiştii, potrivit Business Insider.
 
Un raport SELF din 2003, realizat de cercetători germani, arată că persoanele care au băut doi litri de apă cu gheaţă a avut parte de o creştere a consumului de calorii cu 30%. Dar, studii mai recente, cu tehnici de măsurare mai precise, au confirmat că efectul de ardere a caloriilor cu ajutorul apei reci este mult mai mic - 4,5%, ceea ce însemană aproximativ 4 până la 7 calorii pentru pahar de apă.
 
"Per ansamblu, nu există nicio diferenţă. Este un lucru inutil asupra căruia să mai petrecem timp. Dacă vrei să slăbeşti, băutul de apă cu gheaţă ar trebui să fie pe locul 45 în topul priorităţilor", spune nutriţionistul Andy Bellatti, citat de Business Insider.
 
Pe de altă parte, o bună metodă pentru menţinerea unei greutăţi optime şi pentru o sănătate de fier, trebuie să consumăm cât mai multe alimente sănătoase, care trezesc colonul din lenevie, cum ar fi varza, conopida şi brocoli.
 
„Recomand o alimentaţie sănătoasă, în care să folosim toate principiile alimentare. Nu există o recomandare strictă. Trebuie folosite şi proteinele şi lipidele şi glucidele, într-o oarecare proporţie, ca să avem o digestie normală. Pe baza experienţei fiecăruia. În mod normal, ar trebui să folosim terapia cu fibre vegetale. E bine să mâncăm varză, conopidă, brocoli. Acestea ajută foarte mult la eliminarea reziduurilor”, adaugă dr. Mihai Abramescu.
 
De asemenea, fructele sunt o condiţie pentru a avea un organism sănătos. Se ştie, de exemplu, că un măr pe zi ţine doctorul departe. La fel de buni sunt strugurii sau prunele.
 
citeste totul despre: