Au stat 5 zile cu mortul în casă pentru că nu aveau un document de la medicul de familie

Au stat 5 zile cu mortul în casă pentru că nu aveau un document de la medicul de familie

Rudele spun că vor să depună o plângere la Colegiul Medicilor Dâmboviţa pentru a se constata dacă medicul de familie a respectat normele şi procedurile în vigoare

Pentru că medicul de familie nu a fost de găsit, o familie din Dâmboviţa a fost nevoită să stea cu mortul în casă timp de cinci zile. Aparţinătorii aveau nevoie de eliberarea unei adeverinţe din care să rezulte decesul pentru a putea fi înmormântat.

Totul s-a întâmplat în comuna dâmboviţeană Morteni. Moarta avea 77 de ani şi era foarte bolnavă. Rudele se aşteptau în orice moment să decedeze, însă nu au crezut nicio clipă că vor fi nevoite să prelungească nepermis de mult priveghiul. 
 
Primarul comunei Morteni, Ionel Olteanu, în disperare de cauză, a sunat la 112, însă medicul de la ambulanţă a constatat decesul dar nu a putut elibera certificatul de care rudele aveau nevoie pentru a se pregăti de înmormântare. Asta pentru că oamenii nu au putut prezenta documente din care să reiasă bolile care au răpus-o pe bătrână. 
 
“Bătaie de joc e puţin spus! Dacă omul e mort şi îl ţii 4 zile în curte, e bătaie de joc. Mai ales că s-a insistat foarte mult”, a declarat edilul pentru Pro Tv.
 
În cele din urmă, doctora şi-a făcut apariţia, aşa că bătrâna a fost înmormântată abia după cinci zile.
 
Femeia era suferinda de multa vreme şi a murit vineri. 
 
Doctoriţa acuzată susţine că nu este obligată să lucreze sâmbăta şi duminica şi că a eliberat certificatul medical de constatare a decesului imediat ce a fost posibil. “Nu am nicio problemă. Aceste rude ar trebui să îmi mulţumească mie. În ziua de luni am venit mai devreme la servici că să aflu toate datele”, a declarat doctoriţa. 
 
Rudele spun că vor să depună o plângere la Colegiul Medicilor Dâmboviţa pentru a se constata dacă medicul de familie a respectat normele şi procedurile în vigoare.
citeste totul despre: