REZULTATE SIMULARE BAC 2014. Lista notelor obţinute. Suceava, pe primele locuri la Limba Română şi proba la alegere a profilului
0Judeţul Suceava s-a clasat pe primele locuri la nivel naţional în clasamentul promovabilităţii la simularea examenului de bacaluareat. La Limba Română, Suceava a fost pe locul al doilea la clasa a XII-a şi pe primul loc la clasa a XI-a. La proba de alegere a profilului, Suceava a ocupat locul al treilea la ambii ani de studiu.
Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat rezultatele probelor susţinute în cadrul simulării naţionale pentru examenul de Bacalaureat, atât pentru elevii clasei a XI-a, cât şi pentru elevii clasei a XII-a.
Analizele efectuate până acum arată că judeţul Suceava s-a clasat pe primele locuri în clasamentul naţional în ce priveşte procentul de promovabilitate la examanele la Limba română şi la proba la alegere a profilului.
Astfel, la proba obligatorie la Limba Română, examenul a fost promovat de 64,78% dintre liceenii din judeţul Suceava. Mai exact, dintre cei 5.687 de elevi care au susţinut examenul, 3.684 au luat note peste 5, iar 2.003 nu au reuşit să obţină note de trecere. Din punct de vedere al promovabilităţii, Suceava s-a clasat pe locul al doilea la nivel naţional, după Sibiu, judeţ care a înregistrat o rată de promovabilitate de 65,31%.
La limba maternă, 15 dintre cei 16 candidaţi care au susţinut examenul au obţinut note de trecere, rezultând o promovabilitate de 93,75%.
La cea de-a treia probă, cea obligatorie a profilului, susţinută la Matematică sau Istorie, procentul de promovabilitate în judeţul Suceava a fost de 48,05%. Dintre cei 5617 elevi care au susţinut examenul, 2.699 de elevi au luat note peste 5, iar 2.918 au luat note mai mici de 5. Judeţul Suceava s-a clasat la această probă pe poziţia a şaptea la nivel naţional, în funcţie de rata de promovabilitate.
Proba la alegere a profilului a fost susţinută de 5.577 de elevi, dintre care 3.466 au promovat examenul, iar 2.111 nu au reuşit să obţină note de trecere. Rata de promovabilitate în judeţul Suceava a fost de 62,15%, a treia la nivel naţional după Brăila (67,79%) şi Iaşi (64).
Primul loc la Limba Română, la clasa a XI-a
În acest an, simularea examenului de bacalaureat a fost susţinută şi de elevii de clasa a XI-a. Şi aici judeţul Suceava s-a clasat pe primele locuri.
La Limba Română, elevii din judeţul Suceava au reuşit să obţină cel mai ridicat procent de promovabilitate din ţară. Examenul a fost susţinut de 6.702 de elevi, dintre care 4.005 au fost notaţi peste 5, iar 2.697 nu au obţinut note de trecere, rezultând un procent de 59,76%, cel mai bun la nivel naţional.
Şi la proba obligatorie a profilului, Istorie sau Matematică, Suceava a obţinut un rezultat bun, clasându-se pe a treia poziţie. Proba a fost susţinută de 6.702 elevi, 4.005 având note peste 5, iar 2.697 mai mici de 5. Cu un procent de promovabilitate de 44,74% judeţul Suceava a ocupat locul al treilea, după Brăila (50,13%) şi Cluj (48,34%).
Ce noutăţi a adus simularea din acest an
Scopul organizării de către MEN a simulării probelor scrise de Bacalaureat, atât pentru clasa a XI-a, cât şi pentru clasa a XII-a, este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile acestui tip de examen, iar pe de altă parte, de a ajuta elevii să conştientizeze nivelul de pregătire, înainte de Bacalaureat, şi de a lua măsuri în consecinţă pentru îmbunătăţirea rezultatului final. Noutăţile pe care MEN le-a adus în acest an au fost includerea elevilor de clasa a XI-a în cadrul simulării şi faptul că subiectele pentru probe au fost unice, la nivel naţional. Subiectele au fost diferenţiate, în funcţie de filieră, profil şi specializare, şi au fost realizate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în conformitate cu modelele de examen publicate încă din luna noiembrie 2013 pe site-ul www.edu.ro.
Elevii clasei a XI-a nu au susţinut proba la alegere, având în vedere că aria de acoperire disciplinară în clasa a XI-a nu este similară celei de clasa a XII-a. De asemenea, elevii clasei a XI-a au susţinut proba la Istorie, proba obligatorie a profilului, în baza programei parcurse pentru clasa a XI-a, şi nu a XII-a, aşa cum se procedează în cadrul examenului naţional de Bacalaureat.
Rezultatele obţinute la simulările naţionale din anul şcolar 2013-2014 nu vor fi trecute în catalog, dar sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
Alte ştiri din Suceava:
VIDEO Cisternă cu motorină, răsturnată pe DN17. Traficul a fost blocat pentru două ore
VIDEO Focuri de armă la graniţa cu Ucraina
Senatorul Mihai Neagu s-a înscris în UNPR
Armonii de primăvară, de 8 martie, la Casa de Cultură Suceava