Individ acuzat pentru contrabandă internaţională cu ţigări, adus în cârje la audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiune de mare amploare a poliţiştilor şi procurorilor suceveni, care au destructurat o reţea internaţională de trafic de ţigări. Marfa era adusă din Ucraina şi Moldova, încărcată în maşini şi apoi trimisă pentru a fi valorificată pe piaţa neagră din state precum Germania sau Marea Britanie, acolo unde ţigările sunt de câteva ori mai scumpe decât în România.

Zeci de percheziţii au avut loc în această dimineaţă în mai multe judeţe din ţară pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări, valoarea prejudiciului fiind de peste 3 milioane de dolari.

Din cele 56 de percheziţii domiciliare cele mai multe au loc în judeţul Suceava, restul acţiunilor având loc în Bucureşti, Neamţ,  Iaşi, Mureş şi Bistriţa - Năsăud.

„Percheziţiile sunt efectuate pentru asigurarea materialului probator, fiind vizate 61 de persoane care sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinirea unui grup infracţional organizat, contrabandă, fals material în înscrisuri oficiale, fals privind identitatea, uz de fals, tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în dauna bugetului consolidat al  statului şi  trecere ilegală  a frontierei de stat a României”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.

Printre cei aduşi la audieri se numără şi mai multe femei, dar şi un bărbat aflat în cârje. Potrivit anchetatorilor, au fost traficate 1.471.386 de pachete de ţigări, în valoare totală de circa 3.190.000 de dolari SUA.

O parte din ţigări, respectiv 355.000 de pachete de ţigări, cu o valoare de piaţă de circa 1.000.000 de dolari SUA, au fost confiscate de-a lungul timpului.

Reţeaua era bine organizată şi se ocupa cu contrabanda de ţigări pe relaţia Ucraina - România, Republica Moldova - România, Turcia - România -Spania, Grecia - România şi România - Germania - Marea Britanie.

Pentru a documenta întreaga activitate infracţională, anchetatorii români au colaborat cu ofiţerul de legătură al Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii la Bucureşti.

De asemenea, a fost depistată şi indisponibilizată o linie completă de calitate superioară de producţie a ţigaretelor, apreciată de specialiştii Autorităţii Naţionale a Vămilor ca fiind  cea mai modernă unitate de producţie capturată.

Acţiunea de astăzi a fost coordonată de poliţiştii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al IPJ Suceava şi procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, care au avut şi sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale-IGPR, Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite