Câţi oameni au murit cu zile la începutul pandemiei, din cauza Spitalului Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la stânga: Vasile Rîmbu, Mircea Macovei, Doina Chirap şi Cătălina Zorescu FOTO: stirisuceava.net
De la stânga: Vasile Rîmbu, Mircea Macovei, Doina Chirap şi Cătălina Zorescu FOTO: stirisuceava.net

Într-un comunicat de presă transmis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava se arată că 28 de pacienţi au murit, la începutul pandemiei, pentru că Spitalul Suceava n-ar fi respectat măsurile de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2, adoptate la nivel naţional.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au transmis un comunicat de presă în care au arătat că au schimbat încadrarea în cazul foştilor şefi ai Spitalului Suceava, anchetaţi pentru răspândirea virusului Sars-CoV-2, în luna martie anul trecut, la începutul pandemiei de COVID-19.

Fostului manager Vasile Rîmbu, fostul director medical Mircea Macovei, fostul director de îngrjiri Doina Chirap şi fostul şef al Centrului de prevenire a infecţiilor Cătălina Zorescu sunt anchetaţi acum pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Procurorii susţin că au adunat probe care arată că din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a infectării adoptate prin legislaţie la începutul pandemie, 28 de pacienţi au murit şi alţi trei au suferit vătămări corporale.

„În intervalul de timp cuprins între ianuarie 2020 şi 23.03 – 02.04.2020, membrii comitetului director al Spitalului Judeţean Suceava care aveau atribuţii în domeniul asigurării asistenţei medicale, respectiv managerul, directorul medical, directorul de îngrijiri medicale şi coordonatorul Compartimentului de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale, nu au respectat măsurile dispuse la nivel central pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei provocate de SARS-CoV-2 (raportat la atribuţiile fiecăruia) (…).

Iar nerespectarea tuturor acestor măsuri a dus la răspândirea infecţiei COVID-19 în interiorul Spitalului Judeţean Suceava, care a devenit focar de infecţie COVID-19 şi principal vector de răspândire a acestei infecţii în afara spitalului, în municipiul Suceava şi în judeţ, iar consecinţa directă a răspândirii infecţiei COVID-19, ca urmare a nerespectării măsurilor, a fost vătămarea corporală a 3 pacienţi determinaţi, precum şi decesul altor 28 de pacienţi”, se arată în comunicatul transmis de procurori. 

Vă amintim că în lunile martie şi aprilie 2020, Suceava s-a aflat pe primul loc de ţară ca număr de persoane infectate cu SARS-CoV.-2. 

Sute de angajaţi ai Spitalului Suceava au fost depistaţi cu COVID-19. Medicii, asistentele şi infirmierele s-au izolat, aşa cum spunea legislaţia, iar în locul lor, la spital, au venit medici din ţară, precum şi reprezentanţi ai armatei. 

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Cum arată primele autobuze electrice din România. Costă 620.000 de euro bucata şi au fost cumpărate cu fonduri elveţiene

FOTO Cum funcţionează primele autobuze electrice din România: „Ceea ce au adus polonezii este ceva cu totul şi cu totul diferit”

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite