Îmbulzeală la licitaţia privind realizarea canalizării în cel mai întins oraş din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 25 de firme se bat să facă o canalizare la Broşteni, oraşul cu cea mai mare întindere din România. Primăria din Broşteni a organizat o licitaţie la care au luat parte 25 de firme din întreaga ţară, precum şi din Italia. Valoarea proiectului se ridică la două milioane de euro. Deocamdată nu a fost desemnată firma câştigătoare a licitaţiei.

Construirea reţelei de canalizare din oraşul Broşteni a devenit una dintre cele mai ofertate investiţii publice din judeţul Suceava. Pentru două milioane de euro, care ar fi urmat să fie alocaţi prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) s-a dus o bătălie cruntă la Broşteni, între nu mai puţin de 24 de competitori. Ar fi fost şi al douăzeci şi cincilea, un anume Maghebo SRL, care a depus garanţia de participare, dar nu a apărut în secţiunea evaluare pe SEAP (sistemul public de achiziţii electronice, n.r.).

Cu precizarea că nu se cunoaşte încă numele câştigătorului licitaţiei, prezentăm în ordine alfabetică lista ofertanţilor pentru canalizarea de la Broşteni: Aqua Parc Roznov; Aqua Term Botoşani; Casrep Iaşi, Con Bucovina Suceava; Dacia Building Structures Bucureşti – WTC Sicilia SRL; Daroconstruct SRL Iaşi – Geprocon SA; Doralex Com SRL Cluj Napoca; Edas – Exim SRL Bucureşti; Electra M&E Engineering Systems SRL Bucureşti; Electro – Alfa International SRL Botoşani; Elsaco Electronic SRL Botoşani; Eoliana SRL Vatra Dornei; F.LLI Adresini SRL Italia; Hidroconstrucţia SA Bucureşti – Georom International SA; Moldocor SA Piatra Neamţ; Paulus SRL Ploieşti; Recon şi Doje SRL Bucureşti; Record SRL Bistriţa; SUCT SA Suceava; Acvatot SRL Bucureşti – Veolia Water Solutions Romania SRL; Sava Serv Construct SRL Dărămăneşti – Dâmboviţa împreună cu SC TCM LTD SRL; Treoval& Co SRL Târgu Frumos; Termar Prod – Com SRL Constanţa şi Victor Construct SRL Botoşani.

Problema ar fi aceea că suma de două milioane de euro nici măcar nu există decât pe nişte hârtii procesate de administraţia publică locală de la Broşteni. De fapt, încă din luna septembrie a acestui an nu s-a mai alocat niciun leu pentru PNDL la nivel naţional, astfel încât marea competiţie pe reţeaua de canalizare din oraşul Broşteni nu a însemnat decât un fel de exerciţiu.

Este, desigur, onorant pentru localitatea suceveană faptul că a fost vizitată de reprezentaţi ai firmelor de construcţie în domeniul canalizării din toată ţara, ba chiar şi din Italia. Trebuie amintite însă două evenimente legate de trecutul urban al localităţii. În anul 2005, un bloc din vechea colonie minerească a Broşteniului s-a prăbuşit natural, fără influenţa vreunui seism. După doi ani, în 2007, s-a petrecut un eveniment asemănător, încă un bloc prăbuşindu-se. Nişte tineri de etnie rromă care încercau să recupereze ceva fier vechi din edificiile ridicate pe timpul industrializării ceauşiste au fost chiar prinşi la acea vreme sub dărâmături.

Reprezentanţii unor firme care şi-au încercat norocul la licitaţia organizată de Primăria Broşteni au oferit şi o explicaţie pentru numărul mare al competitorilor – lipsa ofertelor de pe piaţa lucrărilor de infrastructură.

Alte ştiri pe această temă:

Oraşul cu cea mai mare întindere din ţară, unde marele scriitor Ion Creangă a luat râie de la caprele Irinucăi

Cum s-a transmis gena criminală într-o familie din Suceava: un tată şi doi fii au ajuns în închisoare pentru crimă şi incendiere

Biserica din Broşteni unde a învăţat Creangă. Istoria bogată a lăcaşului de cult pomenit în „Amintiri din copilărie“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite