Secrete din bucătărie împotriva răcelii şi gripei: top 5 alimente bune de mâncat în sezonul rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mierea, un aliment care ne ajută mereu când suntem răciţi FOTO: Click!
Mierea, un aliment care ne ajută mereu când suntem răciţi FOTO: Click!

Variatele gusturi şi arome din bucătărie pot fi un aliat puternic împotriva răcelilor şi gripei. Carnea de curcan, iaurtul sau carnea de vită fac minuni în sezonul rece, sunt de părere specialiştii.

Un fel de mâncare foarte bogat în vitamine şi antioxidanţi poate ajuta foarte mult organismul să lupte contra virusurilor şi bacteriilor care sunt răspândite peste tot în timpul sezonului rece.

Tocmai de aceea, specialiştii susţin că pentru a ne proteja împotriva gripei şi răcelii trebuie să fim foarte atenţi şi ce mâncăm. Într-adevăr, fructele şi legumele bogate în vitamina C pot face minuni, însă tot mai multe studii au scos la iveală faptul că şi alte preparate culinare ajută organismul să-şi întărească sistemul imunitar.


„Este foarte adevărat faptul că alimentaţia este esenţială pentru organism. Vitaminele, proteinele şi fibrele din preparatele pe care le consumăm ajută organismul să lupte împotriva virusurilor de tot felul. De asemenea, este foarte important să ştim ce produse alimentare să consumăm, pentru a nu avea parte de reacţii adverse”, susţine medicul Anca Telehuz, şeful Unităţii Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.


Iată care sunt cele 5 alimente-minune pe care trebuie să le consumăm în timpul sezonului rece:

1. Supa de pui

Medicii sunt de părere că supa de pui are efecte antiinflamatorii asupra organismului. Se presupune că acest tip de mâncare protejează organismul împotriva virusurilor responsabile de răspândirea gripelor sezoniere.

2. Sandvişul cu care de curcan

Simplu şi uşor de preparat, sandvişurile cu carne de curcan sunt un aliat puternic împotriva răcelii. Toate acestea întrucât carnea de curcan conţine o serie de proteine care stimulează sistemul nostru imunitar.

3. Iaurtul

Iaurtul este un alt aliment-minune ideal pentru combaterea gripelor şi răcelii. El conţine o serie de substanţe care luptă împotriva infecţiilor pe care le poate contacta organismul în timpul sezonului rece.

4. Carnea de vită

Specialiştii în nutriţie susţin faptul că 90 de grame de carne de vită consumate în fiecare zi sunt o adevărată oază de sănătate pentru organism. Consumată sub formă de fripturi sau supe, carnea de vită conţine zinc, fier şi vitamina B12, elemente esenţiale pentru protecţia sistemului imunitar.

5. Mierea

Despre miere şi proprietăţile ei curative aproape că nu mai poate fi spus nimic. Cu toţii ştim câte efecte binefăcătoare organismului are. În cazul răcelilor şi gripei, de exemplu, mierea ne scapă de durerile în gât, desfundă nasul şi alungă tusea sâcâietoare.

Citiţi şi:

Alimente interzise la micul dejun

6 alimente care ajută la detoxifierea corpului

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite