FOTO Mieii de Bărăgan, la mare căutare
0
Mieii ciobanilor din Bărăgan sunt din nou la mare căutare. Crescătorii îi recomandă pentru că din carnea lor se prepară cele mai bune mâncăruri pentru masa de Paşte.
În Piaţa Agroalimentară din Slobozia sunt patru ţarcuri special amenajate unde se comercializează în viu mieii de Paşte.
Toţi cumpărătorii trag însă la ciobanul Gheorghe Mihaiu din Manasia, pentru că este singurul care vinde miei de Bărăgan. Deşi provin din oi de rasă dobrogeană, merinos de palas, ciobanul a reuşit să-şi transforme mieii în brand local.
Ţarcul omului este lipsit de panorui publicitare, spune oricui îl întreabă cum a reuşit să scoată pe piaţă mieii de Bărăgan. „Păi în primul rând contează hrana pe care le-o dai. Eu îi cresc numai cu furaje bogate în vitamine. De băut le dau doar borş din tărâţe făcut în casă, pentru că le face carnea fragedă“ susţine ciobanul.
O ştie foarte bine Ileana Mihaiu, soţia ciobanului, care, este foarte mulţumită de bucatele preparate de Paşte din carnea mieilor crescuţi de bărbatul său. „Niciun drob şi nicio pastramă nu ies aşa de bune cum iese din carnea mielilor crescuţi după reţeta soţului. Ne ocupăm cu creşterea mielor de vreo 4 ani, dar nicio carne nu a fost mai bună ca a noastră“. Preţul unui miel de Bărăgan în viu este de 12 lei, iar tăiat poate ajunge la 25 de lei.






