FOTOGALERIE S-a dat startul Târgului Apicol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianţii şi-au expus marfa de la primele ore ale dimineţii FOTO: M.S.
Comercianţii şi-au expus marfa de la primele ore ale dimineţii FOTO: M.S.

Zilele acestea se desfăşoară la Slobozia cea de-a patra ediţie a Târgului Apicol. Comercianţi, crescători de albine, dar şi specialişti în domeniul apiculturii vin în oraş pentru a prezenta cele mai noi inovaţii în domeniu.

Sărbătoarea apiculturii la Slobozia

Startul ediţiei din acest an a Târgului Apicol a fost dat încă de vineri după-amiază şi durează până duminică după-amiază. Faţă de ediţia de anul trecut, în 2013 numărul participanţilor a crescut considerabil. „Se pare că avem mai mulţi participanţi decât la ediţiile precedente şi acest lucru ne bucură. Deci înseamnă că Târgul nostru a devenit cunoscut la nivel naţional“ a declarar Ştefan Costea, unul dintre organizatorii evenimentuluil.

Primii care au sosit la Slobozia au fost comercianţii care şi-au expus în Piaţa Revoluţiei din zona Centrului Cultural, tarabele cu produse apicole. La mare căutare a fost mierea, produsele medicinale pe bază de extracte apicole, dar şi cele mai inovative ustensile folosite de apicultori în extracţia mierii. Preţurile afişate la standuri erau asemănătoare celor de anul trecut. Astfel, un borcan de miere de 275 de grame varia între 8 şi 9 lei, unul de 500 de grame costa 15 lei. Ceva mai scump, s-a vândut mierea în borcane de 1000 de grame, 35 de lei. Granulele de polen şi propolis în ambalaje de 120 de game costau între 12 şi 15 lei.

Cu toate acestea, preţurile au fost pe placul cumpărătorilor. Oamenii au scos din buzunare câţiva lei pentru a cumpăra produsele apicole aduse la Slobozia. „Sunt cam scumpe, dar avem garanţia că măcar sunt naturale, nu ca cele din supermarket. Eu am luat 2 borcane de miere, unul pentur mine, unul pentru soacra mea“ susţine Antoaneta Iordache (35 de ani) din Slobozia.

Desene animate din ceară

Pe lângă conferinţele şi simpozioanele cu tematică ştiinţifică din domeniul apiculturii, punctul de atracţie al Târgului a fost standul cu lumânări decorative confecţionate din ceară de albine 100 %. Ele erau scoase la vânzare de Maria Ionescu (45 de ani) din judeţul Bistriţa - Năsăud. „Procedeul este simplu. Încălzim ceara, iar apoi o turnăm în forme speciale de silion“ a mărturisit femeia. Lumânările sale reprezentau personaje de desene animate sau basme. Preţul acestora varia în funcţie de dimensiune, între 5 şi 9 lei.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite