Dezastru la simulări, în Ialomiţa: 33,76% promovaţi la clasa a XI-a, 40,78%, la clasa a XII-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii ialomiţeni au obţinut rezultate slabe la simulari FOTO: adevarvarul.ro
Elevii ialomiţeni au obţinut rezultate slabe la simulari FOTO: adevarvarul.ro

levii ialomiţeni nu s-au pregătit cum trebuie pentru simularea organizată săptămâna trecută, rezultatele slabe obţinute de aceştia dând motive serioase de îngrijorare, în ceea ce priveşte examenele din vara acestui an. 40,78% la clasa a XII-a şi 33,76% la clasa a XI-a sunt procentele final de promovabilitate realizate la nivelul judeţului Ialomiţa.


Săptămâna trecută, Ministerul Educaţiei a organizat simulări, la nivel naţional, atât pentru clasa a XI-ea, cât şi pentru clasa a XII-a, în scopul familiarizării elevilor cu rigorile examenelor pe care le vor avea de susţinut, iar, pe de altă parte, de a ajuta elevii să conştientizeze nivelul de pregătire, înainte de Bacalaureat, şi de a lua măsuri în consecinţă pentru îmbunătăţirea rezultatului final.

Potrivit site-ului de ştiri observator24.ro, noutăţile pe care MEN le-a adus în acest an au fost includerea elevilor de clasa a XI-a în cadrul simulării, dar şi faptul că subiectele pentru probe au fost unice, la nivel naţional, fiind realizate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în conformitate cu modelele de examen publicate încă din luna noiembrie 2013. De menţionat că, anul trecut, fiecare unitate de învăţământ şi-a stabilit propriile variante de subiecte.

Ca în fiecare an, elevii ialomiţeni nu au excelat, procentajele obţinute de către aceştia fiind de-a dreptul îngrijorătoare.

Astfel, la clasa a XI-a, doar ceva mai mult de o treime dintre elevi, mai exact 33,76%, au luat note de trecere.

Aceştia au stat ceva mai bine la proba de limba română, 37,95% din cei 2.348 de elevi care au fost prezenţi la probă, obţinând note de trecere, în vreme ce, la proba obligatorie a profilului, acolo unde au avut de ales între matematică şi istorie, procentul a fost de 29,58%, 2.336 de elevi susţinând simularea.

La clasa a XII-a, procentajul a fost ceva mai bun, chiar dacă elevii nu au strălucit nici aici. Astfel, 40,78% dintre elevi au luat note de trecere.

Pe materii, aceştia au fost împărţiţi astfel: 48,40% la limba română, 28,57% la limba maternă (unde au fost doar şapte candidaţi), 35,29% la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) şi 50,86% la proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele obţinute de elevi la simulările Bacalaureatului 2014 nu se contestă şi nu se trec în catalog.

Ele sunt analizate la nivelul fiecărui liceu, prin discuţii individuale cu elevii, prin dezbateri la nivelul clasei, prin şedinţe cu părinţii şi la nivelul consiliului profesoral.

În urma acestor analize, fiecare şcoală va trebui să facă un raport pe care sa îl transmită inspectoratului şcolar.

La şcolile cu rezultate slabe, raportul va trebui să includă şi un plan de acţiune, cu măsuri de remediere a situaţiei.

Mai departe, inspectoratele şcolare vor realiza, la rândul lor, câte un raport, care va cuprinde planuri de acţiune şi măsuri de monitorizare, raport pe care îl vor trimite la Ministerul Educaţiei Naţionale în termen de maximum o lună de la ultima probă de simulare.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite