Cât de nepotrivită este, cu adevărat, pâinea în alimentaţie. Nutriţionist: „Glucoza e «combustibil» în organism»

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pâinea este considerată periculoasă pentru organism FOTO adevarul.ro
Pâinea este considerată periculoasă pentru organism FOTO adevarul.ro

În jurul pâinii s-au creat foarte multe controverse. Alimentul a fost contestat, fiind considerat responsabil pentru kilogramele în plus. Unii specialişti sunt însă de părere că rolul pâinii în alimentaţie este important, pentru că revigorează organismul.

„Pâinea îngraşă” sau „pâinea conţine substanţe care balonează” sunt principalele idei răspândite despre acest aliment. 

În jurul pâinii s-au creat nenumărate discuţii despre rolul în alimentaţie şi importanţa pe care o are în organism.

Totuşi, unii specialişti recomandă consumul moderat de pâine, dacă dorim să avem un ritm de viaţă cu adevărat sănătos. 

Potrivit acestor teorii, pâinea nu este cel mai rău aliment din bucătărie, ci din contră ajută foarte mult organismul. Mai mult, este responsabil pentru creşterea bunei dispoziţii, iar fibrele pe care le conţine protejează stomacul. 

Pâinea revigorează organismul

În cartea sa „Sănătatea are gust”, medicul nutriţionist Mihaela Bilic explică pe larg care este importanţa pâinii în alimentaţie şi de ce trebuie consumată. 

În primul rând, potrivit informaţiilor pe care medicul Mihaela Bilic le-a prezentat în lucrarea sa, pâinea joacă un rol deosebit de important în a-i reda organismului tonusul de care are nevoie. Totul datorită glucozei, substanţă chimică responsabilă cu reîncărcarea „bateriilor“ şi luptă cu stresul.

„Glucoza este un fel de «combustibil» pentru organism. Şi creierul şi muşchii consumă exclusiv glucoză, prin urmare, trebuie să avem în alimentaţia noastră zilnică produse care conţin această substanţă. Iar pâinea se numără printre ele“, explică medicul Mihaela Bilic.

Mai mult decât atât, cei care se feresc să consume pâine pentru a-şi menţine greutatea în parametri normali trebui să ştie faptul că acest aliment nu îngraşă. Cel puţin dacă este consumată cu moderaţie. 

„O banală felie de pâine are 80 de calorii, ceea ce, raportat la o raţie calorică obişnuită de 2.000 cal/zi, nu reprezintă un pericol”, susţine medicul Mihaela Bilic, în lucrarea sa de specialitate. 

Responsabile cu greutatea corpului sunt glucidele pe care pâinea le conţine. Specialiştii susţin faptul că, în urma unei reacţii chimice, glucidele ard lipidele, iar astfel ţesutul adipos nu poate să crească în intensitate. 

Citiţi şi:

Cum ne putem vindeca singuri cu puterea minţii. Psiholog: „Trebuie să inversăm procesul care ne-a îmbolnăvit“

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite