Butoaiele pline cu must, un adevărat pericol. Cum evitaţi intoxicaţiile cu monoxid de carbon: Nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În faţa butoaielor pline cu must pe cale să se transforme în vin, oamenii nu prevăd pericolul care îi pândeşte.  Pentru a evita intoxicaţiile cu monoxid de carbon pe timpul fermentării mustului,  cetăţenii sunt sfătuiţi de către specialiţii de la ISU Ialomiţa să ţină cont de câteva sfaturi.

1. Nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise;

2. Nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare;

3. Anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere;

4.Verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări.  În cazul în care se va stinge, înseamnă că nu există suficient oxigen;

5. Sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice;

6.Nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră;

7.Sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite