Vicepreşedinte PNL, despre întreruperea emisiei Realitatea TV: „România să fie în rândul statelor unde democraţia e un lux, respectarea drepturilor o utopie?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Gigel Ştirbu a reacţionat în urma deciziei CNA de a amenda postul Realitatea TV, căruia i s-a impus şi sacţiunea privind întreruperea emisiei pentru 10 minute.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, marţi, 15 ianuarie 2019, postul realitatea TV cu amendă, dar şi cu întreruperea emisiei postului, timp de 10 minute, la o oră de maximă audienţă, după ce s-a luat în discuţie modul cum postul tv ar fi relatat evenimentele din 10 august (mitingul Diasporei).

„Am aflat cu mirare că un post tv de ştiri a fost amendat, dar, culmea, i s-a impus şi o sancţiune prin întreruperea emisiei timp de zece minute, într-un interval orar de maximă audienţă de către Consiliul Naţional al Audiovizualului. De ce? Pentru că respectivul post de ştiri a îndrăznit să informeze corect despre mitingul diasporei din 10 august şi despre intervenţia dură a jandarmeriei de atunci.

Să înţelegem că ne-am reîntors în vremurile de tristă amintire, de mai bine cu 30 de ani în urmă, când cenzura era în floare şi nu era voie să critici pe cei de la putere, pentru că altfel vei fi aspru sancţionat de către Consiliul Naţional al Audiovizualului!“, a transmis printr-un comunicat de presă vicepreşedintele PNL, preşedinte al Comisiei pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.

Deputatul a criticat de asemenea dubla măsură a CNA, despre care a spus că are atitudini diferite atunci când judecă derapajele din audiovizual, vorbind despre necesitatea ca membrii structurilor de acest fel să nu mai fie numiţi politic.

„Vedem, zilnic, posturi care sunt certate cu deontologia profesională, posturi care au un singur scop, si anume acela de a călca în picioare pe cei care au o altă opţiune politică decât PSD, care încalcă clar prevederile legale, dar pe care CNA se face că nu le vede.

Nu este normal totuşi, ca într-o Românie democrată, stat membru al Uniunii Europene, informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă şi de bună-credinţă?

Cumva România vrea să fie dusă în rândul statelor subdezvoltate, unde democraţia este un lux, iar respectarea drepturilor omului reprezintă o utopie? Este evident ca pe viitor că trebuie să fie modificată legislaţia, astfel încât nominalizarea persoanelor în cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului să nu se mai facă pe criterii politice, şi astfel să poată fi evitată politizarea acestei instituţii. Doar aşa poate fi evitate derapaje ale CNA, de genul pusului botniţei posturilor TV care nu agreează ce fac cei care sunt la putere.

Sper ca instituţiile publice plătite din banii românilor să fie funcţionale, civilizate şi depolitizate, ca în orice stat membru al UE, până nu e prea târziu!“, a mai transmis Ştirbu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite