FOTO VIDEO  Încă o promisiune care a rămas doar un vis: locuitorii din Slatina aşteaptă de trei ani construirea unui bazin de înot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările au fost sistate după ce C.N.I. "a uitat" să mai plătească firmei constructoare... (FOTO: Mugurel Manea)
Lucrările au fost sistate după ce C.N.I. "a uitat" să mai plătească firmei constructoare... (FOTO: Mugurel Manea)

Realizarea unui bazin de înot la Slatina, capitala judeţului Olt, a fost o promisiune vitală a conducerii oraşului. Demarată în anul 2011, lucrarea a fost sistată după ce Compania Naţională de Investiţii nu a mai plătit nimic către firma ce-şi adjudecase proiectul, deşi proiectul a fost realizat în mare parte, trebuind doar interiorul “prelucrat”. Acum, CNI promite din nou autorităţilor locale repunerea proiectului pe roate.

Cinci termene de finalizare au tot fost depăşite de-a lungul ultimilor ani pentru realizarea Bazinului de înot de la Slatina. Firma iniţială, SC Euro Construct Internaţional SRL Bucureşti, a fost plătită “în rate”, până ce, la un moment dat, nu a mai mişcat nimic pe şantier. Compania Naţională de Investiţii a promis, recent, demararea unei noi licitaţii pentru stabilirea unei noi firme care să continue lucrările. Acest demers a fost anunţat însă doar după ce CNI a reziliat contractul cu fostul constructor. Proiectul amenajării singurului bazin de înot acoperit de la Slatina (şi din judeţ, n.a.) a fost evaluat la 5,8 milioane lei (58 miliarde lei vechi).

Reprezentanţii Primăriei Slatina au primit cu o satisfacţie moderată vestea ruperii de către CNI şi Ministerul Dezvoltării a contractului cu firma iniţială ce a lucrat până acum la bazin, aceasta şi pentru că pregătirea noii licitaţii înseamnă iarăşi timp pierdut pentru un proiect ce trebuia dat în folosinţă încă din toamna anului 2011.

“Noi avem informaţii că documentaţia pentru noua licitaţie a fost transmisă către Sistemul Naţional de Achiziţii Publice şi urmează ca să fie desemnaţi noii câştigători ai lucrării astfel încât să putem spune, într-o lună, că am reînceput lucrările la bazinul de înot. Din fericire, o mare a lucrărilor a fost deja efectuată, ce a mai rămas putând fi efectuat la interior, adică şi pe timpul rece care urmează. Oricum, dacă demersurile pentru reluarea lucrărilor vor fi întârziate şi nu vor demara până la finele acestui an, atunci vrem să o preluăm noi în stadiul în care este şi să o finalizăm cu bani de la bugetul local”, a declarat edilul urbei, Minel Prina.

„Ar fi bine să se ţină de treabă de data asta”

Locuitorii municipiului par a-şi fi luat gândul de a mai vedea prea curând funcţional bazinul de înot din curtea firmei de transport local în comun Loctrans SA. Entuziasmul acestora s-a epuizat pe măsură ce anii au trecut, la fel ca şi promisiunile reprezentanţilor municipalităţii.

„Vor să reînceapă lucrările la bazinul de înot ?!... Foarte bine, credeam că au uitat complet de el. Din afară zici că e terminat, dar numai după ce te apropii vezi care e realitatea. E păcat că nu s-a insistat pe terminarea lui. Eu nu sunt interesat atât de mult de el, dar am vecini şi cunoscuţi cu care vorbesc şi spun că av dori să-şi aducă copiii la înot pentru că face bine la sănătate, copiii fac mişcare etc. Ar fi bine să se ţină de treabă de data asta, oamenii şi-au cam pierdut din entuziasmul de la început”, a opinat Aurelia Şerban.

Singurul bazin de înot acoperit din întreg judeţul Olt, la care se lucrează în municipiul Slatina, este realizat în prezent în proporţie de 70 %. Exteriorul clădirii ce va adăposti bazinul a fost în mare finalizat, necesare fiind acum operaţiunile de finisare. Grosul lucrărilor sunt cerute la interior: pavarea şi finisarea bazinului cu gresie şi mozaic specific, plus compartimentarea interioară şi placarea cu gresie, faianţă şi rigips. Datele tehnice ale proiectului prevăd că acesta va avea dimensiunile de 30/50 metri, întreaga investiţie urmând a ocupa în total aproape 2.000 mp. 

Primăria a executat deja lucrările ce au depins de instituţie: racord gaze naturale, energie electrică, apă-canal, autorităţile locale cheltuind în acest sens patru milioane de lei. Pentru finalizarea proiectului se estimează că ar mai fi nevoie de aproape 1,5 milioane lei. Reprezentaţii Primăriei analizează posibilitatea ca, după finalizarea lucrărilor, elevii de gimnaziu să aibă intrarea gratuită în incinta bazinului de înot.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite