FOTO VIDEO Palatul Copiilor din Slatina, în casă nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutarea în casă nouă a Palatului Copiilor Slatina a fost realizată cu fast  (FOTO: Mugurel Manea)
Mutarea în casă nouă a Palatului Copiilor Slatina a fost realizată cu fast  (FOTO: Mugurel Manea)

Elevii cursanţi şi profesorii de la Palatul Copiilor “Adrian Băran” din Slatina s-au mutat, de miercuri – 1 octombrie, în casă nouă. În fapt, e vorba despre sediul vechiului Liceu de Construcţii “Ion Mincu”, desfiinţat de municipalitate din cauza rezultatelor slabe la examenele naţionale. Mutarea nu a fost lăsată să treacă neobservată, o multitudine de activităţi educativ-distractive specifice Palatului Copiilor fiind derulate în acest sens.

Toţi “locatarii” Palatului Copiilor au participat, practic, la activităţile ce au marcat mutarea în noul sediu, în fapt – o clădire monument istoric datând din 1925, dar una dintre cele mai impunătoare din Slatina. Desfiinţarea Liceului de Construcţii Slatina, numit oficial Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, a prilejuit ocazia diriguitorilor municipalităţii de a găsi o nouă întrebuinţare sediului fostului liceu, iar aceasta a fost reprezentată de situaţia ingrată a Palatului Copiilor “Adrian Băran”, ale cărui "efective" îşi desfăşurau activităţile într-un imobil degradat de pe strada Drăgăneşti, în spatele secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina.

Astfel, a fost ceva normal ca mutarea celor de la Palat să fie marcată printr-o atmosferă de sărbătoare. Nu au lipsit muzica, glumele, clovnii, prinţesele, dansurile, demonstraţiile de carting ş.a.m.d., toate acestea derulându-se chiar în aer liber, în curtea noii "case", lucru total imposibil în vechea locaţie. Părinţii ce au ţinut să-şi însoţească odraslele înscrise la unul dintre multiplele cursuri ale Palatului, dar şi cei care încă stau pe gânduri spre ce activităţi sau sporturi să-şi îndrume copiii, au luat cu asalt porţile Palatului Copiilor, aflat, de-acum, în sediul fostului Liceu de Construcţii. Aceştia au fost întâmpinaţi la intrare de vrăjitoare şi prinţese care nu au permis accesul în incinta Palatului decât în schimbul unei “parole” ce a fost mereu diferită şi reprezentată de răspunsul la o ghicitoare. De ineditul “consemn” nu a scăpat nici măcar edilul oraşului, Minel Prina, care nu a fost lăsat să treacă de “vameşi” decât după ce a ghicit răspunsul la două cimilituri.

Oficialii unităţii au declarat că înscrierile la cele 50 de cercuri din “n” domenii de activitate sunt deschise oricui, gratis.

“Am aşteptat cu nerăbdare acest moment al mutării în acest sediu care, deşi nu este unul nou, ne permite, totuşi, derularea activităţile noastre în condiţii excelente, mai ales după renovările efectuate în ultimele luni. Suntem foarte bucuroşi că, astăzi, au venit foarte mulţi copii de la toate unităţile de învăţământ din oraş şi chiar şi din judeţ – unii însoţiţi şi de părinţi. Sperăm să le placă ce vor vedea şi îi aşteptăm să participe la toate activităţile noastre, iar pe copii îi aşteptăm să se înscrie la unul dintre cele 50 de cursuri de aici pentru a-şi descoperi talentul”, a afirmat Iliuţă Brăileanu, directorul Palatului Copiilor “Adrian Băran” Slatina.

Vizitatorii de toate vârstele au fost plăcut surprinşi de primirea călduroasă a gazdelor, care i-au întâmpinat cu dansuri şi melodii interpretate de micuţii elevi ai Palatului. Iar lucrurile frumoase au continuat şi la interior, unde toată lumea a putut vizita 26 de săli de clasă renovate în această vară de angajaţii Palatului Copiilor, cu ajutorul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt şi al Primăriei Slatina

"Nu mă aşteptam să văd că iau aşa în serios treburile astea, parcă nici nu ar fi la noi în oraş aşa este de frumos. Bravo lor, celor ce s-au gândit să organizeze aceste activităţi, azi, în aer liber, să vadă toată lumea pentru că mulţi chiar nu ştiu", a spus unul dintre părinţii copiiilor veniţi miercuri în vizită la Palatul Copiilor.

Noii ocupanţi ai fostului Liceu de Construcţii îşi vor desfăşura acţiunile doar temporar în sediul unităţii şcolare recent desfiinţate, mai exact: până la finalizarea lucrărilor la modernul imobil al Palatului Copiilor de pe strada Crişan la care încă se lucrează. Astfel, dacă exteriorul clădirii a fost aici terminat, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre partea interioară, pentru care încă se aşteaptă bani de la Guvern. În noul an şcolar 2014 – 2015 se estimează că se vor înscrie pentru a urma cursurile Palatului „Adrian Băran” Slatina, dar şi ale cluburilor copiilor şi elevilor din Balş, Corabia şi Drăgăneşti-Olt, un număr de peste 4.000 de copii din întreg judeţul.

Mai puteţi citi:

Elevii de la Palatul Copiilor Slatina, mutaţi temporar în sediul liceului de Construcţii

FOTO-VIDEO  Proiecte realizate pe bani europeni la Slatina, inspectate de oficialii ADR Sud-Vest Oltenia 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite