A început procesul lui Marius Oprescu, vicele Consiliului Judeţean Olt, acuzat de ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Oprescu, alături de unul din avocaţii săi, Radu Ţuluca   (FOTO: Mugurel Manea)
Marius Oprescu, alături de unul din avocaţii săi, Radu Ţuluca   (FOTO: Mugurel Manea)

La Judecătoria Slatina a început, marţi – 24 februarie, unul dintre cele mai aşteptate procese din ultimii 25 de ani. Marius Oprescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, dar şi preşedinte al PSD Slatina şi prim-vicepreşedinte al PSD Olt, a apărut pentru prima dată în procesul în care a fost trimis în judecată, în octombrie 2013, pentru ucidere din culpă, după ce a provocat un accident de circulaţie mortal.

Mai bine de un an a aşteptat Marius Oprescu cu inima strânsă finalizarea cercetărilor în dosarul deschis în octombrie 2013. Acesta a provocat un grav accident rutier în în seara zilei de 3 octombrie 2013, în apropiere de Slatina, soldat, în final, cu moartea unui bărbat. Cei care l-au trimis la un pas de gratii nu sunt procurorii autohtoni, ci tocmai cei de la Parchetul Curţii de Apel Craiova. Prin rechizitoriul nr. 964/P/2013 din 8 decembrie 2014 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Marius Oprescu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prevăzută de art. 192, alin. 1 şi 2, cu aplicarea art. 5 alin. 1 Codul Penal.

Marţi – 24 februarie, a fost primul termen al procesului care i-ar putea pune punct carierei politice a lui Marius Oprescu. Oficialul oltean s-a prezentat la sediul Judecătoriei Slatina însoţit fiind de doi avocaţi, plus un prieten, Ionuţ Ivan, “umbra” sa din partid şi nu numai. Iniţial, dosarul lui Oprescu a ajuns, luna trecută, pe masa judecătorului Romeo Petcan, nimeni altul decât cel care, în octombrie 2013, a respins cererea procurorilor de arest preventiv a lui Oprescu şi a dispus cercetarea lui în stare de libertate. Petcan a considerat că ar fi imoral să se ocupe tot el de acest dosar şi acum, astfel că şi s-a abţinut de la judecarea cauzei, iar dosarul a fost trimis la Registratura Judecătoriei Slatina pentru repartizarea aleatorie. Acum, şi aceste proceduri au luat final, iar procesul a intrat în linie dreaptă.

La primul termen de marţi, instanţa nu a luat nicio decizie crucială, ci a dipus un nou termen până la care familia victimei accidentului provocat de Marius Oprescu va trebui să se constituie drept parte civilă în proces şi să precizeze ce anume daune îi vor solicita inculpatului.

Cum “s-a spart” norocul lui Oprescu

Calvarul vicelui Consiliului Judeţean Olt s-a declanşat în seara zilei de 3 octombrie 2013, când acesta, în timp ce conducea o camionetă marca Toyota Hilux deţinută de Consiliul Judeţean Olt, a provocat un grav accident de circulaţie pe raza satului Criva ce aparţine chiar de oraşul natal Piatra-Olt al inculpatului. Mai exact, Oprescu a intrat în plin în partea din spate a unei căruţe nesemnalizată. Drept urmare, toate cele patru persoane ce se aflau în atelaj, printre care o femeie de 28 de ani şi un minor de 13 ani, au ajuns de urgenţă la Spitalul Judeţean din Slatina, unde au primit îngrijiri medicale; în final, doar o persoană, respectiv conducătorul atelajului – un bărbat de 34 de ani, din Piatra Olt -, a trebuit să rămână internat. Vicele C.J. Olt nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, dotarea premium a autovehiculului condus de acesta făcându-şi datoria cu brio. Trei săptămâni mai târziu, bărbatul victimă a accidentului, ce rămăsese internat, a decedat.

Marius Oprescu, alături de alte trei persoane angajate la Spitalul Judeţean Slatina, au fost aproape imediat reţinute preventiv pentru 24 de ore pentru diverse infracţiuni: Marius Oprescu – pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, fals privind identitatea, abuz în serviciu contra intereselor publice, şi, respectiv, refuzul, împotrivirea ori sustragerea de a se supune recoltării probelor de sânge sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei; dr. Andrei Iordache (manager al Spitalului Judeţean Slatina) - favorizarea infractorului şi abuz în serviciu contra intereselor publice, dr. Ecaterina Buzău -  abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la fals privind identitatea şi, respectiv, favorizarea infractorului, Maria Stanca (asistentă medicală) -, cea care a prelevat probele de sânge, acuzată de favorizarea infractorului. Procurorii craioveni se pare că au decis să îl acuze doar pe Oprescu: pentru ucidere din culpă. Oficialul oltean a petrecut, în luna când a avut loc accidentul, 24 de ore după gratii în arestul IPJ Olt de la Slatina din acest motiv, judecătorii slătineni decizând ulterior cercetarea sa în libertate.

Vă mai recomandăm pe acelaşi subiect:

VIDEO  Vicepreşedintele CJ Olt acuzat de ucidere din culpă, Marius Oprescu, rămâne în libertate

FOTO+VIDEO Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, directorul Spitalului Judeţean Slatina şi cele două cadre medicale au scăpat de arest

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă. În acelaşi dosar au fost reţinuţi managerul Spitalului Judeţean Slatina, o doctoriţă şi o asistentă

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, implicat într-un accident cu victime

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite