Al doilea caz de infecţie cu West Nile în Olt. Atenţie la ţânţari, avertizează medicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul unui nou pacient analizele au relevat infecţia cu virusul West Nile, fiind al doilea caz în judeţul Olt. Pacientul este internat.

Aproape de mijlocul lunii august, o pacientă de 83 ani, din judeţul Olt, deceda din cauza complicaţiilor survenite în starea de sănătate, la patru zile de la internarea într-un spital bucureştean, analizele specifice confirmând infecţia cu virusul West Nile. Direcţia de Sănătate Publică Olt a transmis astăzi date privind diagnosticarea unui nou caz de infecţie cu West Nile, al doilea. Dacă primul pacient era din Radomireşti, în cel de-al doilea caz este vorba tot de sudul judeţului, pacientul, un bărbat de 63 ani, pensionar, fiind din Corabia.

Boala în cazul pacientului din Corabia a debutat în 21 august 2017, a doua zi fiind internat în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, ca suspect de infecţie cu virusul West Nile. Pacientul suferă şi de hipertensiune arterială şi diabet zaharat, însă, din fericire, evoluţia stării de sănătate este favorabilă.

Medicii infecţionişti atrag atenţia că pentru a diminua riscul contractării unei astfel de infecţii, pe care o transmit ţânţarii, ar trebui să ne luăm măsuri de apărare, printre acestea: să evităm expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizăm repelente pentru ţânţari, să împiedicăm pătrunderea ţânţarilor în casă utilizând plase la ferestre, să asigurăm desecarea băltirilor din gospodării, să îndepărtăm gunoiul menajer şi apa stătută din gospodării etc.

Simptomele infecţiei cu West Nile sunt la început nespecifice, boala putând să debuteze ca o viroză. Pericolul infecţiei cu West Nile a determinat adoptarea de măsuri suplimentare în cazul donării de sânge, donatorii provenind din zone unde au fost confirmate cazuri sau care au traversat astfel de zone necesitând o atenţie sporită, conform unei proceduri speciale. Sângele recoltat rămâne în carantină două săptămâni de la validare, timp în care donatorul este monitorizat.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite