VIDEO Ce vor să facă americanii cu 1,2 milioane dolari: „Guvernul Stelor Unite este recunoscător pentru găzduirea trupelor noastre“
0Americanii au în plan trei noi obiective de investiţii în România, a anunţat astăzi o reprezentantă a Ambasadei SUA în România, cu ocazia inaugurării unei creşe la Caracal, costul total cifrându-se la 1,2 milioane dolari.
După ce au renovat o şcoală şi au construit de la zero o grădiniţă la Deveselu, investiţii care au costat împreună aproximativ 900.000 dolari, iar vineri, 14 decembrie 2018, au inaugurat la Caracal o creşă construită de asemenea de la fundaţie cu 350.000 dolari, americanii au anunţat că au în plan alte trei investiţii de care vor beneficia trei comunităţi din România.
Reprezentanta Ambasadei SUA la Bucureşti, Abigail Rupp, prezentă la inaugurarea creşei de la Caracal, a anunţat că prin programul de Asistenţă Umanitară al Departamentului de Apărare se vor finanţa alte trei obiective, în Feteşti, Medgidia şi Stejaru.
Americanii au inaugurat la Caracal o creşă construită de la zero cu 1,4 milioane lei
„Alte proiecte la care lucrăm în România includ o altă creşă în renovare în Feteşti, o nouă clinică în Stejaru şi renovarea maternităţii în Medgidia, toate aceste proiecte necesitând o investiţie de peste 1,2 milioane de dolari. Guvernul Stelor Unite este recunoscător acestei comunităţi pentru găzduirea trupelor noastre şi vă mulţimim foarte mult pentru sprijinul dumneavoastră. Aştept cu nerăbdare să găsim cât mai multe căi de a colabora şi pe viitor“, a spus Rupp, la inaugurarea creşei de la Caracal.
Creşa de la Caracal are trei săli de grupă, trei dormitoare, bucătărie, vestiare, filtre, cabinet medical etc., totul costând, au anunţat astăzi autorităţile, 1,428 milioane lei, adică aproximativ 350.000 dolari (deşi iniţial autorităţile din Caracal au menţionat că ar fi vorba de 310.000 lei), costuri în care sunt incluse şi cheltuielile privind întocmirea proiectului, obţinerea documentaţiei de urbanism, inclusiv avizele necesare, precum şi construcţia propriu-zisă, primăria contribuind cu mobilierul şi utilajele necesare dintr-un buget separat. Prin comparaţie, prin PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Rurală) se derulează reabilitări şi modernizări ale unor construcţii existente cu funcţiuni similare la preţuri de două, şi chiar de trei ori mai mari.