FOTO VIDEO Dan Şova, nemulţumit de cum se lucrează pe lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu: „Nu-mi place foarte mult mobilizarea care este“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Sova a inspectat lotul 3 din autostrada Orastie-Sibiu - Fotografii Ramona Găină
Dan Sova a inspectat lotul 3 din autostrada Orastie-Sibiu - Fotografii Ramona Găină

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a făcut vineri o vizită de lucru pe tronsonul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, singurul dintre cele 4 care nu a fost până acum finalizat. O parte din tronson va fi deschis circulaţiei pe 15 iulie.

Şova a inspectaat zona de pe dealul de la Aciliu, unde au fost numeroase probleme datorate alunecărilor de teren, din cauza cărora s-au şi întârziat de altfel lucrările. ”Uitaţi cum este roca pe care se lucrează, aşa instabilă, problema e că e foarte dificil”, a explicat ministrul, în timp ce a „sfărâmat”, demonstrativ, o bucaată de pământ în faaţa camerelor de filmat. 

Pe autostradă, ministrul a refuzat să răspundă la întrebări legate de autostrada Comarnic-Braşov, motivând că va vorbi despre asta doar la conferinţa de presă programată în sediul PSD de la Mediaş, unde a plecat de la Sibiu. 

Şova a avansat ca termen de finalizare a tronsonului 3 data de 15 noiembrie, iar reprezentanţii constructorului au adăugat că 16 kilometri pe care nu sunt alunecări de teren, respectiv porţiunea cuprinsă între localitatea Cunţa, judeţul Alba, şi localitatea Apoldu de Sus, judeţul Sibiu, vor fi deschişi circulaţiei pe 15 iulie. 

Aproape de ieşirea de pe tronson, Şova nu s-a declarat tocmai încântat de felul în care s-au mobilizat echipele de lucru. 

”Specialiştii spun că dânşii respectă calendarul care s-a stabilit de comun acord cu CNADNR-ul. Eu inginer constructor nu sunt, nu pot decât să cred deocamdată, că nu m-au minţit niciodată. Mi se pare că dacă nu vor face ce spune domnul director Cristian Andrei, adică nu vor avea schimburi prelungite şi nu vor aveaa utilaje serioase nu cred că pot termina, dar vor avea şi norocul unei veri lungi şi secetoase din punct de vedere al precipitaţiilor pe zona asta, şi ar trebui să se poată lucra. 

Vă mărturisesc că nu-mi place foarte mult mobilizarea care este, dar dacă spun că sunt în graficul de lucrări luni o să verificăm la CNADNR exact care este situaţia. Altfel, nu-mi place nici mie, cred că că nu vă place nici dumneavoastră, cred că nu place nimănui cum arată cei 6 kilometri care sunt problematici dar mă rog, dacă inginerii constructori spun că sunt în grafic o să vedem. În 2-3 săptămâni venim din nou. Specialiştii spun că deocamdaată calendarul se respectă, mie personal aşa ca om de pe stradă cum sunteţi şi dumneavoastră mi-ar fi plăcut să văd mai multă agitaţie pe şantier dar dacă aşa este graficul sper să se respecte”, a spus Dan Şova.

Vă mai recomandăm: 

Hunedoara va fi semnalizată pe autostrada Deva – Sibiu: vor fi montate indicatoare spre Castelul Corvinilor

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România va permite administraţiei locale a municipiului Hunedoara amplasarea a patru indicatoare pe autostrada A1, prin care şoferii vor fi informaţi asupra direcţiei spre Castelul Corvinilor.

Autostrada Lugoj – Deva: al treilea lot a intrat în construcţie. Vom putea circula pe autostradă în primăvara lui 2016

Al treilea lot al autostrăzii Lugoj – Deva a intrat în construcţie. Lucrările la tronsonul rutier al A1 au început în comuna Dobra din judeţul Hunedoara, unde viitoarea autostradă A1 se va intersecta cu DN 68A Deva – Timişoara.

Investiţie de cinci milioane de euro în construirea nodului rutier de la Şoimuş, pe viitoarea autostradă Lugoj - Deva    

Demersurile autorităţilor hunedorene pentru realizarea unui nod rutier pe autostrada A1 mai apropiat celor două municipii au eşuat. În schimb, reprezentanţii Ministerului Transporturilor promit o investiţie de cinci milioane de euro în realizarea ieşirii de pe autostradă, la Şoimuş.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite