Tabere exclusiviste pentru oameni singuri. Cum funcţionează Singles Camp, afacerea turistică rezervată strict românilor fără parteneri de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sibian a pus pe picioare în 2009 un proiect fără precedent în România care poartă numele „Singles Camp“. Este vorba despre vacanţe în ţară şi în străinătate la care participă grupuri restrânse de români, care trebuie să îndeplinească cumulat două condiţii: să nu aibă partener de viaţă şi să fie sociabili.

Persoanele care nu şi-au găsit până acum jumătatea sau cele care nu sunt adepte ale vieţii în culplu au posibilitatea de a vedea locuri de poveste, de a-şi face prieteni cu pasiuni comune şi chiar de a-şi găsi parteneri de viaţă. Este vorba despre un proiect unic în România lansat în 2009 la Sibiu şi intitulat „Singles Camp“. 

DUPĂ UN MODEL AMERICAN

Gigi Cîndea are 55 de ani şi este inginer de profesie. În urmă cu mai mulţi ani, a avut o firmă de distribuţie cu aproximativ 200 de agenţi care trebuiau instruiţi periodic. Din acest motiv, a ridicat cu fonduri SAPARD un complex potrivit cu scopurile profesionale. S-a întâmplat în Sibiel, localitate aflată la aproximativ 20 de kilometri de Sibiu şi renumită pentru agroturism.

„Între timp, firma a dispărut, agenţii nu mai sunt, dar am rămas cu locaţia şi am deprins câteva cunoştinţe despre turism. În 2007, am fost contactat de o firmă americană, una dintre cele mai importante din lume pe consultanţă internaţională în turism, am făcut cursuri cu ei, traininguri, am lucrat o perioadă pentru ei, după care, în 2009, am început proiectul acesta, Singles Camp. Multe din acţiunile pe care le fac sunt după nişte modele pe care le-am învăţat acolo“, explică Gigi Cîndea, iniţiatorul proiectului. 

image

Administratorul explică şi conceptul de „singlist“, cum a fost adoptat în limba română. „Există două tipuri de persoane «single»: cele care sunt încă în căutarea unui partener şi cele cărora le place să stea singure, sunt comode în situaţia asta. Single nu înseamnă neapărat că nu există o relaţie. Există relaţii de tot felul, de la cele fizice, la cele de conjuctură, dar nu sub forma unei relaţii permanente. În toată lumea există firme care se adresează exclusiv persoanelor singure, numai că ce am vizat eu a fost socializarea lor în cadru de vacanţă. În toate excursiile pornesc de la ideea de a crea un cadru intim în care ei să poată comunica şi să inter-relaţioneze. Evit cazările în hoteluri mari, locuri în care grupul se disipează uşor. Încerc ca mărimea grupului să fie egală cu capacitatea locaţiei şi atunci preluăm întreaga locaţie. Suntem primii din România, iar acest concept este protejat OSIM, la fel ca şi brandul «Singles Camp»“, povesteşte Gigi Cîndea. 

PROFILUL CLIENŢILOR: EDUCAŢI ŞI COMUNICATIVI

Primul grup din cadrul Singles Camp a venit în aprilie 2010 la pensiunea familiei Cîndea din Sibiel. Au fost 25 de persoane care s-au simţit extraordinar de bine împreună şi au rămas, mulţi dintre ei, prieteni. „Mulţi au şi rămas în Singles Camp. Ei au fost şi cei care au dat tonul profilului. 99% sunt persoane cu studii superioare.

image

Ce urmăresc eu îndeosebi este să fie persoane comunicative, nu introvertite, oameni care pot să comunice uşor. Dacă nu, vor sta retraşi într-un colţ şi e greu să ai timp de ei. Ce urmăresc este să fie foarte toleranţi, nu am nevoie în excursii de persoane care spun că ei vor să stea în faţă, că lor le e rău, că ei vor camera aia. Le spun din start că, dacă sunt genul acela de persoane, nu are rost să ne întâlnim“, explică Gigi Cîndea. 

60 DE EXCURSII ANUAL

Astăzi, prin proiect au trecut câteva mii de persoane, iar anual se organizează în jur de 60 de excurstii, 30-40 dintre acestea au loc în România, iar restul în străinătate. „Există o gamă foarte mare de oferte. Sunt acţiuni care se adresează celor mai rafinaţi, mai îndreptaţi spre cultură. De exemplu, «3 zile la castel». Am închiriat un castel, unde ne îmbrăcăm în costume medievale, aducem un profesor universitar specialist în dansuri medievale. Modul de prezentare, totul se desfăşoară sub efectul ăsta.

image

Celor cărora le place lumea animalelor le oferim o acţiune mai activă. Îi ducem undeva în zona Gheorghieni. Avem doi colaboratori acolo, iar unul dintre ei îi duce să vadă ursul în stare de libertate. Acolo este o suprapopulaţie de urşi. Oamenii intră în adăposturi şi văd ursul în stare naturală. Apoi, îi mai transportăm într-un parc unde sunt sute de animale, e o rezervaţie. Facem drumeţii montane în Retezat, Făgăraş, Rarău, Călimani, Ceahlău“, detaliază administratorul. 

image

„Singles Camp“ se orientează pe oferte ieşite din tiparul agenţiilor de turism în ceea ce priveşte excursiile peste hotare. „Avem destul de multe oferte, începând cu ţările apropiate. În Ungaria, de exemplu, mergem la spa, apoi sunt şi excursii în Austria. Încerc de fiecare dată să-i duc în locuri pe care un turist sau un grup nu le descoperă aşa uşor. Mergem în Azore, în Madeira, în Irlanda, Portugalia, ţările nordice, Italia – în lung şi în lat, Praga. Facem grupuri mici, de 8 plus 1. Mergem împreună la masă seara, ne distrăm în cerc restrâns. Cu un autocar plin nu ai ce să faci. Este comercial, este un succes financiar, dar nu este ceea ce urmăresc eu“, spune Gigi Cîndea. 

PRIETENI ŞI FAMILII

Cei care ajung în Singles Camp au între 35 şi 60 de ani, iar cei mai mulţi se încadrează pe segmentul de vârstă de 40-45 de ani. Mulţi dintre ei devin prieteni şi continuă să socializeze şi în afara proiectului. Alţii şi-au găsit aici parteneri de viaţă. Odată ce o persoană nu mai este single, este obligată să anunţe şi iese din proiect. 

image

„Foarte mulţi creează relaţii de prietenie, s-au creat sute de nuclee în toată ţara de genul acesta, se întâlnesc în restaurant, fac petreceri. Sunt destul de multe cupluri care s-au format, sunt copii, au venit cu ei pe la întâlniri. După ce se formează cuplul, nu mai au voie în Singles Camp“, precizează Cîndea. 

În proiect sunt acceptaţi doar români, atât din ţară cât şi dintre cei stabiliţi în străinătate. Preţurile ajung la 400-500 de lei pentru 3-4 zile de cazare în România şi între 500 şi 1.500 de euro pentru cele în străinătate.  ;

Impresiile unui participant

„Să fi fost prin noiembrie 2010 când am descoperit Singles Camp. După 6 luni de urmărit forumul, am mers în prima excursie, Praga, Budapesta, Karlovy Vary, Bratislava. Am fost foarte încântată de modul de organizare al excursiei, era ceea ce îmi doream. De 5 ani patricip la acţiunile din Singles Camp, preferatele mele fiind cele din afara ţării: Austria, Spania, Portugalia, Scoţia.

Evident că am fost şi în ţară. Fiecare excursie are farmecul ei. Faptul că de 5 ani particip la acţiunile din Singles Camp şi foarte mulţi fac acelaşi lucru ar trebui să nu fie o nelinişte pentru un new-entry. Gigi oferă toate informaţiile pentru a putea aprecia dacă ţi se potrivesc acest gen de acţiuni. Sincer aş participa la toate, dacă ar fi posibil“, scrie pe forumul agenţiei una dintre participantele la proiect. 

Vă mai recomandăm: 

Mobila pictată în Sibiu care a cucerit clienţi din toată lumea: transformă o casă banală într-un adevărat muzeu

Într-un atelier din localitatea Cisnădioara, judeţul Sibiu, Mircea Ungurean (50 de ani), inginer de profesie, şi iubita lui, pictoriţa Oana Cerbu (34 de ani), au pus pe picioare o afacere de familie cu piese splendide de mobilier, pictate manual, care au cucerit clienţi din toată lumea.

Eroii de lângă noi: lecţia de viaţă a unui tânăr cu piciorul retezat care se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice

În 2005, lui Mihăiţă Papară (36 de ani) i-a fost pur şi simplu retezat piciorul stâng, de la nivelul coapsei, într-un cumplit accident de circulaţie. Astăzi, pentru cei care-l cunosc şi pentru mulţi oameni din lumea întreagă, Mihăiţă este un adevărat erou. Şi-a învins handicapul şi se pregăteşte de participarea la Jocurile Olimpice.

Povestea lui Dinică, legendarul milionar din satul cu cei mai bogaţi oieri din România. Bun prieten cu Nicu Ceauşescu, casa lui a fost decor de film

Se spune că primul milionar al Sibiului, în anii de dinainte de Revoluţie, ar fi fost un bărbat din Poiana Sibiului, posesor al mai multor torcătorii de lână şi bun prieten cu Nicu Ceauşescu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite