Cele 9 motive din cauza cărora se destramă relaţiile: ce nu trebuie să facem ca să rămânem „cuplaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit statisticilor, 42% din oamenii căsătoriţi divorţează. Foto: Arhivă
Potrivit statisticilor, 42% din oamenii căsătoriţi divorţează. Foto: Arhivă

Statisticile arată că multe din cuplurile care la început se aflau pe calea cea bună în ceea ce priveşte viaţa personală, ajung să divorţeze înainte să aniverseze 20 de ani de mariaj. Un consilier în probleme de cuplu enumeră nouă dintre cele mai comune motive de divorţ pe care le-a întâlnit în anii de practică.

Consilierul în probleme sexuale şi de cuplu Peter Saddington explică de ce mai mult de patru din zece mariaje eşuează, notează publicaţia “The Independent”. Statisticile arată că 42% din mariaje se sfârşesc la judecătorie sau, mai nou, la notar. Mai mult decât atât, 34% din cuplurile căsătorite divorţează înaintea nunţii de porţelan (20 de ani de mariaj).  

Cu toate acestea, un studiu realizat de Relate arată că 87% din cupluri spun că se află în relaţii satisfăcătoare, în care au loc certuri rar sau foarte rar.

Cauzele care duc la divorţ sunt, potrivit lui Saddington:

Probleme financiare

Problemele pot apărea când este vorba de bani dacă soţul şi soţia au valori fundamentale diferite, ca de exemplu, dacă unul dintre ei preferă să cheltuiască banii în mod independent, în timp ce celălalt vrea să economisească.

Aventuri

Dacă unul dintre cei doi are o aventură,  acest lucru este posibil să şubrezească încrederea şi să ducă la dificultăţi de restabilire a onestităţii în cadrul relaţiei.

Foşti parteneri care intervin 

Când începem o nouă relaţie, un fost sau o fostă  iubit(ă) căruia/căreia partenerul îî acordă atenţie poate să creeze tensiuni. Partenerul de cuplu se poate simţi mai puţin important.

Diferenţe ce ţin de libidoul sexual

Mulţi bărbaţi vor să facă mai mult sex decât femeile şi dacă partenerii de cuplu au niveluri diferite de libidou sexual, aceasta poate reprezenta o problemă şi poate pune în pericol relaţia.  

Copii din relaţii anterioare

Există o mare diferenţă între modul în care oamenii reacţionează în raport cu propriii copii şi modul în care aceştia reacţionează vis-à-vis de copiii cărora le-au devenit părinţi în urma mariajului. Părinţii stabilesc anumite reguli pentru copiii lor, ceea ce ar putea fi dificil de făcut atunci când este vorba despre copiii altcuiva.

Părinţi invazivi

Dacă părinţii se amestecă, sau dacă unul dintre partenerii de cuplu îi percepe ca fiind prea intruzivi, iată o altă problemă care poate duce la “dizolvarea” mariajului sau a relaţiei. Şi dacă unul dintre parteneri petrece prea mult timp vorbind cu mama lui, de exemplu, acest lucru poate crea o fisură în spaţiul intim al relaţiei.

Diferenţe în modul de rezolvare a conflictelor

Dacă aţi crescut într-o familie în care cearta era la ordinea zilei, atunci când sunteţi într-o relaţie cu cineva care nu se ceartă, aceasta poate constitui o problemă. Pentru faptul că aveţi moduri  diferite de soluţionare a problemelor, este posibil ca aceste probleme să nu se rezolve niciodată.

Diferenţe în comunicare

Dacă unul dintre parteneri este genul care se destăinuie până la cel mai mic detaliu sau gând intim, dar partenerul lor nu este la fel, iată o altă problemă care duce de obicei la divorţ.

Probleme de confidenţialitate

Şi atunci când unul din partenerii de cuplu divulgă detalii intime din cadrul relaţiei prietenilor sau pe Facebook poate reprezenta o situaţie foarte dificil de gestionat.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite