Pedepse mai mari şi închisoare cu executare în dosarul traficanţilor de carne vie de la Azilul de noapte

Pedepse mai mari şi închisoare cu executare în dosarul traficanţilor de carne vie de la Azilul de noapte

Pedepsele traficantilor de persoane au fost majorate - Foto Arhiva Adevărul

Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul declarat de DIICOT Sibiu în dosarul traficanţilor de persoane de la Azilul de noapte. Iniţial, doi dintre membrii grupării primiseră pedepse de închisoare cu executare iar alţi doi, cu suspendare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Potrivit anchetatorilor, între 2010 şi 2011 cei patru au racolat mai multe victime de la azilul de noapte din Sibiu, persoane cu o situaţie  materială precară sau suferind de afecţiuni psihice.
 
”Sub pretextul oferirii un loc de muncă, victimele au fost transportate în oraşul Duisburg, Germania, unde au fost obligate să practice cerşetoria, prostituţia sau să comită  infracţiuni de furt si sa predea zilnic membrilor grupării suma de 100 Euro fiecare. Victimele erau ameninţate si supuse unor suferinţe fizice în situaţia în care nu reuşeau să predea invinuiţilor sumele de bani  pretinse”, spun anchetatorii. 
 
Potrivit acestora, în aceeaşi perioadă, învinuiţii au sustras importante cantităţi de cupru precum şi combustibil din fabrici dezafectate sau şantiere din Germania.
 
Pedepse majorate
 
Iniţial, în dosar doar doi dintre inculpaţi,  Dorin Nicolescu şi Nicolae Iacob, fuseseră condamnaţi la câte patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane în formă continuată. Ceilalţi doi, Ion Iacob zis Ianoş şi Violeta Iacob zisă Sonia au primit pedepse cu suspendare. 
 
Procurorii DIICOT au făcut apel, iar Curtea de Apel Alba Iulia a decis ca şi în cazul celolralţi doi inculpaţi, Ion Iacob şi Violeta Iacob, pedepsele să fie executate în regim de detenţie. De asemenea, magistraţii Curţii de Apel au decis ca pedepsele pentru ceilalţi doi inculpaţi, Dorin Nicolescu şi Iacob Nicolae Zabar, să fie majorate de la 4 la 5 ani de închisoare cu executare. 
 
Celelate dispoziţii ale sentinţei penale atacate au fost menţinute. Prin sentinţa iniţială, instanţa a admis acţiunile civile formulate de mai multe victime ale membrilor reţelei, oameni ai străzii de la Azilul de noapte. Mai exact, s-a dispus plata a 2.000 de lei daune materiale şi 1.000 de euro daune morale către partea civilă G.M., 2.760 de lei daune materiale şi 2.000 de euro daune morale către partea civilă N.M.M., 2.000 de lei daune morale către partea civilă F.M., 1.000 de euro daune morale către partea civilă T.N., 2.000 de euro daune morale către partea civilă G.V., 3.000 de lei daune morale către partea civilă A.G. şi 1.000 de euro daune morale către partea civilă T.C. 
 
Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs. 
 
 
 
citeste totul despre: