EXCLUSIV Coşmarul unei sibience: bătută de un consilier local, femeia trăieşte acum în teroare. Dosarele ei sunt încă nefinalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amalia Şerban, femeia care susţine că a fost agresată de un consilier local
Amalia Şerban, femeia care susţine că a fost agresată de un consilier local

Amalia Şerban, o sibiancă în vârstă de 37 de ani, şi familia ei, susţin că trăiesc de câteva luni un adevărat coşmar. Acuzaţiile se îndreaptă spre fratele femeii, consilier local într-o comună de lângă Sibiu. După ce a fost bătută de consilierul local, femeia a cerut şi a obţinut în instanţă ordin de protecţie. Consilierul neagă cea mai mare parte a acuzaţiilor. Două dosare penale, aflate de aproximativ 3 luni la Poliţie, nu sunt încă finalizate.

Amalia Şerban trăieşte de 14 ani împreună cu un om de afaceri german de origine turcă, şi cu fiul ei în vârstă de 15 ani. Femeia susţine că problemele cu fratele ei, consilier local într-o comună de lângă Sibiu, ar fi început acum câteva luni. ”Problemele au început în momentul în care ne-a cerut nouă sume de bani, mie şi prietenului meu, sub pretextul că are nişte probleme. Au fost sume mici la început, pe care i le-am dat, sume mici însemnând 50 de euro, 150, 300, 200 de euro, sub pretextul că are nişte probleme. L-am ajutat cu bani pentru că mi s-a părut normal, că e fratele meu. 

Noi îi dăm bani de când suntem împreună. Ne-a câştigat încrederea pentru că la început ni i-a returnat. După aceea, de când a început să aibă o relaţie cu o anumită femeie nu ne-a mai dat banii, numai venea şi cerea – asta cam de anul trecut din octombrie, de când tatăl meu s-a mutat din casa în care locuia împreună cu fratele meu. De anul trecut din octombrie nu ne-a mai dat banii înapoi. 

După câteva luni a venit la noi să-i dăm 5.500 de euro. Am crezut că e o glumă, ne-a spus că nu, el vrea suma aceasta pentru că are o problemă. Când i-am spus că nu avem această sumă ne-a spus să facem rost, că lui îi trebuie banii aceştia. Nu i-am dat banii, au început ameninţările verbale, telefonice, telefoane non-stop de pe diferite numere de telefon, mie, prietenul meu era plecat din ţară şi pe mine mă teroriza cu telefoanele. I-am spus să nu mă mai caute, că nu avem de unde să îi dăm bani. Prin decembrie a început până la începutul lui februarie. Nu i-am răspuns, i-am băgat numărul la respins. A început să sune la fiul meu în vârstă de 15 ani, fiul meu nu i-a răspuns. A sunat la un copil care avea a doua zi simulare şi la ora 11 seara. Ultima dată a venit cu un prieten, în decembrie, i-am spus ”pe noi nu ne interesează ce probleme ai, te rog frumos să-ţi rezolvi problemele, lasă-ne pe noi în pace”. Atunci i-a luat prietenului meu ultimii 200 de euro din portmoneu. Totdeauna ne spunea că are probleme, că are datorii”, susţine femeia. 

Aceasta susţine că lucrurile nu s-ar fi oprit aici. ”În momentul în care prietenul meu s-a întors din străinătate l-a sunat pe el că vine la noi, i-a spus prietenul meu că nu avem ce să povestim. A spus ceva de genul lăsaţi că vedeţi voi. În 17 februarie a venit, în 18 l-a şi sunat şi i-a spus că vine iarăşi. Ştiind prin ce am trecut noi când a venit cu prietenul lui bineînţeles că nu l-am mai primit. A sunat în 18 la prietenul meu, vin până la tine, am datorie”, povesteşte femeia. 

”Am spus, asta e treaba ta dacă ai datorie, pe mine nu mă interesează, am închis telefonul”, povesteşte Mustafa Kuyuku (53 de ani), prietenul femeii.  

Autoturismul familiei, un Mercedes ML, vandalizat

Cei doi povestesc că problemele nu s-au oprit aici. În seara zilei de 21 februarie, le-a sunat un vecin la uşă să le spună că le-a fost tăiat cauciucul de la una din maşini, un Mercedes ML. ”Iniţial în jurul orei 0:00 a fost tăiat pneul roţii din stânga spate a autoturismului. Am fost înştiinţaţi de un vecin că a auzit o bubuitură şi că ne-a fost spartă maşina. Aceeaşi bubuitură am auzit-o şi noi precum şi alarma maşinii. Am coborât împreună cu prietenul meu şi cu vecinul nostru la autoturism şi am constatat că pneul din stânga spate prezenta o tăietură de cca 15-16 centimetri. Am apelat serviciul de urgenţă 112 şi un echipaj de poliţie a venit la faţa locului. A fost chemat şi un echipaj de la Serviciul de Criminalistică al Poliţiei Sibiu care a făcut fotografii şi a cercetat autoturismul. Vecinul nostru a spus organelor de poliţie că în momentul în care a auzit bubuitura era lângă fereastra apartamentului său şi că a văzut un băiat de cca 15-16 ani a cărui îmbrăcăminte a descris-o. Am dat o declaraţie organelor de poliţie unde am precizat că înţeleg să formulez plângere penală pentru identificarea şi tragerea la răspundere a autorului. În jurul orei 2:00 organele de poliţie au plecat de la domiciliul meu. 

Ulterior, în jurul orei 6:00 dimineaţa am auzit din nou o bubuitură puternică şi alarma autoturismului şi am sărit la fereastră unde am văzut o persoană. Cunosc această persoană ca fiind prieten foarte bun cu fratele meu Şerban Ioan. Am văzut totodată un autoturism de culoare închisă staţionat cu farurile aprinse, motorul pornit şi uşa din spate deschisă în colţul străzii. Persoana s-a urcat pe bancheta din spate, moment în care autoturismul a plecat. Am coborât la maşină împreună cu prietenul meu şi am constatat că fusese distrusă caroseria şi erau sparte toate cele 5 geamuri ale maşinii. Atât pe caroserie cât şi în interiorul autoturismului erau urme numeroase ale unor obiecte contondente tăietor-înţepătoare. Am apelat din nou serviciul de urgenţă 112 şi organele de poliţie au venit la faţa locului. A fost din nou chemat un echipaj de la criminalistică, a fost cercetat locul faptei. Am dat iar o declaraţie cu privire la cele întâmplate şi am menţionat că înţeleg să formulez plângere pentru distrugere”, a scris Amalia Şerban în plângerea penală depusă la poliţie. 

Bătută crunt în casa părinţilor

Amalia Şerban spune că lucrurile nu s-au oprit aici. În 5 martie, aflată în casa în care părinţii ei s-au mutat după ce ar fi avut la rândul lor probleme cu fratele ei, femeia a fost bătută crunt de consilierul local. În cererea depusă la instanţă pentru emiterea unui ordin de protecţie femeia povesteşte: ”În data de 5.03.2014 mă aflam la domiciliul părinţilor noştri din Roşia împreună cu mama mea. Purtam o discuţie referitoare la faptul că în noaptea de 21/22.02.2014 a fost distrus autoturismul meu marca Mercedes ML care se afla parcat în faţa blocului în care locuiesc. La un moment dat în casă a intrat fratele meu Şerban Ioan care până atunci nu mai fusese în imobil întrucât are o relaţie tensionată cu părinţii noştri. Acesta m-a întrebat dacă mai sunt fericită ca acum câteva zile şi eu i-am spus că da. I-am mai spus că eu cred că el mi-a distrus maşina întrucât l-am văzut pe un prieten de-al lui fugind de lângă maşină şi că ne vom cumpăra altă maşină numai să fim sănătoşi. 

În acel moment fratele meu a venit spre mine şi m-a lovit violent cu pumnul în faţă în zona nasului. Am căzut la pământ şi din nas a început să-mi curgă sânge însă Şerban Ion nu s-a oprit şi a continuat să mă lovească cu pumnii şi picioarele, ţinându-mă cu o mână de păr să nu mă ridic. Mama noastră a încercat să mă apere însă nu a reuşit şi atunci a deschis uşa şi a strigat după ajutor. Am reuşit să scap pentru un moment şi am fugit până în dreptul uşii unde am fost ajunsă de agresor care m-a prins din nou de păr şi a continuat să mă lovească. De pe treptele imobilului m-a lovit cu piciorul şi m-a proiectat în curte pe pământ. A venit la mine şi m-a târât de păr prin curte în timp ce mama mea a deschis poarta şi a ieşit în stradă strigând după ajutor. În continuare am fost lovită cu pumnii şi picioarele în zona toracelui, în sânul drept, în cap şi în spate. Din stradă a venit un prieten de-al fratelui meu care nu a reuşit să-l facă să înceteze agresiunea iar imediat după el a venit şi vecinul nostru şi împreună l-au determinat să înceteze agresiunea. Am ieşit în stradă de unde mama vecinului nostru m-a luat la ea în curte pentru a nu mai fi lovită”, a scris femeia în cerere.  

Elena Coman (59 de ani), vecină cu părinţii Amaliei şi mama bărbatului care i-a venit în ajutor a povestit pentru Adevărul ce s-a întâmplat. Ea este cea care a luat-o pe Amalia Şerban de pe stradă şi a adăpostit-o la ea. La aproape 3 luni de la incident, de la poliţie, susţine femeia, nu a întrebat-o nimeni nimic. 

”N-am fost la declaraţii, băiatul meu a fost. Chiar am venit de la grădiniţă atunci când s-a întâmplat. De când au venit aici părinţii au zis că se mută aici că nu se mai înţeleg acolo jos unde stă băiatul. Fata venea la părinţi şi le aducea ce trebuia. Într-o zi am venit de la grădiniţă pe la 10 şi 10 şi chiar făceam ciorbă la aragaz, şi aud larmă, zbierete, şi m-am gândit la câini. Văd că fuge băiatul mei la vale, taci tu mamă că nu e câinele, cred că a venit băiatul aici, se bate cu tatăl său. I-am zis du-te iute nu-i lăsa să se bată. Am ieşit la poartă, lume multă în faţă la magazin, mama ei striga după ajutor dar nimeni nu s-a băgat. 

O văd numai pe Amalia dintr-o dată că iasă ca arsă din curte de la mama ei, şi fuge pe marginea la şanţ către noi plină de sânge pe faţă. Eu am încremenit când am văzut. Striga ”Porcule, îţi trebuie bani, nu ţi-am dat destui, nu ţi-e ruşine, m-ai bătut”. După aceea s-a întors şi m-a văzut, pot să intru la dumneata în curte? A venit şi băiatul meu, ea a leşinat jos, a ţinut-o băiatul în braţe şi eu n-am apucat să mă duc cu o cană, cu pumnii i-am dus de la chiuvetă apă şi-am spălat-o pe faţă să o trezesc. Striga cât o ţinea gura vine şi mă omoară, încuiaţi poarta. Şi-a revenit, am luat un prosop de bucătărie şi am şters-o la gură şi am dus-o, pe scări mi-a căzut iară din mână. Am dus-o în coridor, am acolo telefonul fix, am văzut că pune mâna pe telefon, n-am ştiut ce face, a sunat la 112, nu a terminat convorbirea că a căzut jos iară. 

Pe ea am dus-o în cameră în pat, acolo în pat striga că îmi omoară copilul, că îmi răpeşte copilul, eu o ştergeam de sânge. Am dus-o sus în casă, vorbea rău, când vorbea stropea sânge, vorbea nu ştiu cu cine să aibă grijă să nu dea la nimeni copilul. Avea pantalonii murdari de noroi, că zice că ar fi târâit-o şi în curte, era murdară pe pantaloni şi pe spate de noroi, şi avea sânge la picior, şi era pe genunchi murdară de noroi. Şi-a făcut cruce şoferul de la salvare, să se bată fraţi şi s-o bată în halul ăsta de soră-sa. Mai avea şi păr din cap, căzut, zice că a tras-o şi de păr. O tot ştergeam cu prosopul şi sânge tot curgea. A fost poliţia, dar nu m-a întrebat nimic, ce a fost, cum a fost, pe băiatul meu l-a chemat”, a povestit femeia. 

Aceasta a descris şi momentul în care fiul său a intervenit în scandal. ”Fiul meu a venit de la serviciu, şi a auzit zbieretul, şi a fugit la vale. Când s-a dus atunci s-a întâlnit faţă în faţă cu el, de a ieşit pe poartă Amalia, şi el vrea să fugă după ea, şi băiatul ăla de-abia îl ţinea, frate-su vroia să fugă după ea, şi atunci băiatul meu a dat piept în piept cu el şi i-a ţinut mâinile şi nu l-a lăsat până a intrat ea la mine în curte, după aia i-a dat drumul. L-a ţinut să nu mai fugă după ea”, spune Elena Coman. 

Ordin de protecţie, obţinut în instanţă

Amalia Şerban a făcut plângere penală la poliţia din Roşia pentru lovire, şi a cerut în instanţă emiterea unui ordin de protecţie. A anexat şi certificatul medico-legal, care atestă că în urma bătăii s-a ales, printre altele, şi cu fractură de sept nazal. Legistul a decis că necesită 10-12 zile de îngrijiri medicale. 

În acţiunea deschisă în instanţă, femeia a cerut ca fratele ei să păstreze o distanţă de minim 100 de metri faţă de ea şi fiul său şi interzicerea oricărui contact pe o perioadă de 6 luni. Instanţa a admis în parte cererea, obligându-l pe acesta să păstreze o distanţă minimă de 10 metri faţă de ea şi fiul ei, şi de asemenea interzicându-i orice contact cu cei doi, măsurile fiind dispuse pe o perioadă de 3 luni, începând cu data emiterii ordinului de protecţie.  

Dosarele de distrugere şi lovire, încă nefinalizate

Dosarele penale în care sunt cercetate distrugerea autoturismului şi bătaia Amaliei Şerban nu sunt încă finalizate. De la distrugere au trecut 3 luni iar de la bătaie, 2 luni şi jumătate. În primul dosar nu a fost identificat autorul. În cel de-al doilea, consilierul local este urmărit penal. 

”În dosarul penal la care faceţi dumneavoastră referire înregistrat la Poliţia Municipiului Sibiu – Biroul Investigaţii Criminale s-a început urmărirea penală in rem împotriva faptei, respectiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. În continuare sunt efectuate verificări şi audiate persoane în calitate de martor în vederea identificării persoanei care a săvârşit această infracţiune.

În ceea ce priveşte plângerea penală înregistrată la Postul de Poliţie Roşia  poliţiştii acestei subunităţi de poliţie au început urmărirea penală împotriva bărbatului pe care reclamanta l-a nominalizat în conţinut plângerii depuse. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiuni de loviri şi alte violenţe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 193 cod penal”, se arată în răspunsul remis la solicitarea Adevărul de către Inspectoratul de Poliţie al judeţului Sibiu. 

Consilierul local se apără: ”Autoturism şi ce v-a spus ea e exclus. Da, i-am dat două palme, am tras-o un pic de păr”

Ioan Şerban, fratele Amaliei Şerban, este consilier local în comuna Roşia, acesta intrând în consiliu pe listele PNL. Contactat de Adevărul, acesta susţine că nu are nicio legătură cu autoturismul distrus. ”Da, au fost probleme de genul ăsta dar autoturism şi ce v-a spus ea e exclus, am avut eu o discuţie cu ea, da, a fost şi o bătaie, dar de autoturism nu ştiu ce informaţii v-a dat. E o sumă de bani la mijloc care trebuia lămurită între mine şi ea, şi ea a întors spatele la toată lumea, nu mai are la nimeni nimic şi de aici a pornit cearta. 

Azi (marţi, 20.05.2014, n.r.) mă duc cu un băiat la poliţie care trebuie să dea o declaraţie din câte am înţeles tot în legătură cu autoturismul ei. Cu bătaia ştie destul de bine, am dat declaraţie, am recunoscut şi la poliţie, m-am dus în casă la părinţii mei unde am avut o discuţie, mi-a spus că e foarte sus faţă de mine, lucru care nu mă deranjează. Vizavi de discuţia cu banii de aici ne-a pornit toată chestia. Da, i-am dat două palme, am tras-o un pic de păr, mi s-a făcut plângere la poliţie, este dosar penal, are 10 sau 12 zile de certificat medico-legal şi ce hotărăşte instanţa aia o să facem”, a declarat pentru Adevărul consilierul Ioan Şerban. 

Primarul comunei susţine că nu ştie de ordinul de protecţie. El şi consilierul au candidat pe aceeaşi listă

Contactat de Adevărul pentru a oferi un punct de vedere vizavi de cazul consilierului local, primarul comunei Roşia, Valentin Aldea (PC) a susţinut că nu ştia nimic despre ordinul de protecţie. ”Acum vă aud prima dată pe dumneavoastră de treaba asta. Eu nu am cunoştinţă despre aşa ceva, nu-mi intră în atribuţiuni să am aşa o cunoştinţă”, a spus primarul Aldea. 

Acesta are numai cuvinte de laudă la adresa lui Ioan Şerban. ”Ar fi culmea să spun că nu-l cunosc din moment ce am candidat împreună, pe locuri de pe lista USL-ului. Teoretic e un pic mai bun ca sora lui, şi chiar şi practic. Sora lui este o persoană mult mai agresivă decât el. A fost provocat ca să se ajungă la aşa ceva. De ordin nu ştiu şi sunt vecin cu ei, nu puteam să spun că nu ştiu că a fost între ei o ceartă, dar părerea mea şi mi-o susţin, a fost provocat. N-am ştiut (de ordinul de protecţie, n.r.), chiar o să şi-l întreb dacă îl întâlnesc astăzi”, a declarat pentru Adevărul Valentin Aldea. 

Familia femeii spune că trăieşte în teroare. Tatăl celor doi ”M-a ameninţat că mă omoară”

Ioan Şerban senior (66 de ani), tatăl Amaliei Şerban şi al consilierului local, a părăsit casa în care locuia cu acesta după ce susţine că ar fi avut mai multe probleme. 

Acesta susţine că, odată izbucnite, scandalurile din familie s-ar fi lăsat cu ameninţări extrem de grave. ”A început să-mi spună că mă bate, că mă omoară, de multe ori m-a ameninţat că mă omoară, am dat declaraţie la poliţie pe tema asta. E foarte mare şi puternic şi foarte agresiv, nu se apropie nimeni”, a declarat, pentru Adevărul, Ioan Şerban. 

De cealaltă parte, Amalia Şerban şi prietenul ei spun că sunt îngroziţi de ce s-ar putea întâmpla odată ce expiră ordinul de protecţie. Mustafa Kuyuku, cetăţean german cu rezidenţă în România, spune că nu înţelege de ce dosarele lor nu sunt finalizate. A ajuns până la Consulatul German, în audienţă, speriat de ce s-ar putea întâmpla cu el, cu femeia alături de care trăieşte de 14 ani şi cu băiatul de 15 ani. 

”Sunt foarte trist, din partea poliţiei nu văd o mişcare. Am aşteptat de la poliţie mai multă mişcare, eu nu am văzut până acuma nicio mişcare. Asta e ceva foarte trist. Suntem în Europa. Eu nu sunt totdeauna aici, lor le este şi mai tare frică. Dacă vin 3-4 persoane eu nu pot să fac ceva, pentru aia suntem o ţară civilizată, eu aştept şi de la ţară să facă ceva”, spune bărbatul. 

Iar femeia completează: ”Şi cu distrugerea maşinii, şi cu bătaia mea poliţia nimic nimic nu a făcut. Mi s-a spus să am răbdare, cert este că au trecut aproape 3 luni de zile de la distrugere şi 2 luni jumătate de la bătaie, în condiţiile în care am dat nenumărate telefoane, în condiţiile în care mi s-a spus de câte ori am o informaţie să mă duc şi să o dau, am fost, am dat toate informaţiile. 

În momentul ăsta mă simt speriată, stresată, mai ales că noi avem un băiat care au fost zile când a refuzat să iasă din casă să meargă la şcoală de frică. Primul lucru care îl face se uită pe geam, stă, se uită la mine, se duce pe balcon pentru că am primit ameninţări şi cu privire la copil. În ordinul de protecţie e inclus şi fiul meu. Mi s-a spus că-l duce la un suc lung de 2-3 zile şi că eu o să dispar de pe stradă. Sunt declarate de mult, la poliţie. Sunt terifiată”, a mai spus Amalia Şerban. 

Vă mai recomandăm: 

AJOFM Sibiu are un nou director. Florin Orlăţan, numit în funcţie chiar dacă este trimis în judecată într-un dosar având drept obiect infracţiuni de corupţie

Fost subprefect al Sibiului, Florin Orlăţan a fost numit în fruntea AJOFM Sibiu pe 12 martie. Asta, în condiţiile în care, pe 27 februarie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a anunţat trimiterea sa în judecată pentru abuz în serviciu.

Sentinţă definitivă în dosarul incendierii clubului Liquid. Cinci ani de închisoare mai puţin pentru Sebastian Braiţ, unul dintre incendiatori

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dat sentinţa definitivă în dosarul incendierii clubului Liquid, unul din cele mai cunoscute din Sibiu.

Pedeapsă cu închisoare aproape înjumătăţită pentru Alexandru Tancou, ofiţerul de la Crimă Organizată acuzat că  ar fi sprijinit traficanţii de etnobotanice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul declarat de Alexandru Tancou, după condamnarea iniţială pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia. Sentinţa este definitivă, iar condamnarea atrage automat excluderea ofiţerului din structurile poliţiei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite