Elev, după proba obligatorie la BAC: „A fost total anapoda, cred că este cel mai potrivit cuvânt“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anapoda, accesibil sau naşpa - acestea au fost cel mai des auzite reacţii după proba obligatorie la Bacalaureat 2018, care a avut loc miercuri, 27 iunie. Mulţi tineri s-au arătat dezamăgiţi de faptul că subiectele au fost dificile, alţii speră să ia o notă de trecere şi să-şi vadă de treabă.

Cu o oră şi jumătate înainte de finalizarea examenului, zeci de elevi ai clasei a XII-a erau deja în faţa Liceului Tehnologic „Şcoala Naţională de Gaz” din Mediaş - unul din cele opt centre de examen în care s-a desfăşurat cea de-a treia probă la Bacalaureat 2018: proba obligatorie a profilului: Matematica şi Istoria.

George Roşca a susţinut examenul la Istorie. „Mi s-a părut naşpa. A fost total anapoda. Cred că e cel mai potrivit cuvânt. Majoritatea au fost subiectele la care nici măcar n-am apucat să învăţ. M-am concentrat pe subiectele pe care le-am cunoscut. Am completat doar primele două subiecte, care sunt tot timpul mai uşoare. Răspunsurile puteai să le găseşti parţial din text, dar trebuia să bagi şi de la tine. Al treilea a fost cel mai greu – un eseu e tema practicilor totalitare. Totalitarismul în Europa şi în România. Am scris mai puţin. Cred că o să iau între 5 şi 7.Nu mă gândesc să fac studii superioare, vreau să învăţ să fac tatuaje. Pentru mine contează experienţa practică, nu ceea ce înveţi în şcoală” – George Roşca, de la Liceul „St. L. Roth”.

„A fost greu. Mi s-a părut foarte greu. Cel puţin subiectul 3 a fost de o mare dificultate: despre limite şi integrale. La primele două au fost mai uşoare, din clasele a IX şi X-a. Ce-am ştiut am completat. Mă aştept la un 7”, a spus Andreea Şoşa, absolventă a „Şcolii Naţionale de Gaz” din Mediaş.

Imagine indisponibilă

Andra Belea se consideră o tânără specială, deoarece deja ştie ce va face după BAC – Arhitectură în Danemarca. „Am dat la matematică. Din punctul meu de vedere a fost accesibil. Nu am avut probleme.  La primul subiect a fost obişnuit – numere complexe, logaritmi, funcţii, nişte exerciţii de trigonometrie şi toate astea se rezolvă cu formule. Dacă le ştii, e bine. La subiectul doi 1c, acolo au fost probleme. Nu am prea ştiut, în rest am completat tot. La 3 a fost cel mai complex, în care ni se cerea o derivată, o tangentă şi arătăm o inegalitate care a ieşit din funcţia respectivă, iar la partea a doua a fost integrală determinată. Oricum cred că voi lua nota 9.50, ceea mi se pare foarte bine”, a spus tânăra.

Iar o altă colegă de a ei speră să ia un 8. „Mai departe vreau să fac Inginerie la Sibiu”.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, la proba de azi s-au prezentat 2355 de tineri, iar 221 nu au fost prezenţi la examen. Niciun elev nu a fot eliminat din sala de examinare.

Imagine indisponibilă

Mâine, 28 iunie urmează probă scrisă la alegere a profilului şi specializării. Miercuri, 4 iulie vor fi afişate primele rezultate.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite