Cum facem cele mai bune sărmăluţe ardeleneşti - secretele bucătarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărmăluţe ardeleneşti sunt un adevărat deliciu nu doar pe masa de sărbătoare, iar reţeta este una extrem de simplă.

O reţetă delicioasă de sărmăluţe ardeleneşti găsiţi în volumul ”Minuturi alimentare şi alte reţete culinare” scris de Lucreţia Ooprean şi publicat la Editura Tehnică din Bucureşti.

Aveţi nevoie de: 500 de grame de carne de porc tăiată, 50 de grame de slănină de porc afumată tăiată în bucăţi mici pătrate, 100 de grame de carne de porc afumată, tăiată la fel ca slănina, 2 linguri de untură, o ceapă, 150 de grame de orez, o linguriţă de cimbru, sare, piper după gust, smântână, oase afumate, 3 linguri de apă caldă, mărar verde.

Mod de preparare

În untura încinsă se pune ceapa tocată mărunt şi atunci când s-a călit se amestecă cu carnea tocată, slănina, orezul, sarea, piperul şi verdeţurile. Dacă varza a fost păstrată la butoi, cu câteva ore înainte de a o folosi se desfac frunzele, se taie cotoarele şi se spală în mai multe ape. Frunzele de varză se umplu cu tocătura gata preparată. 

Pe fundul unei oale se pune un rând de varză tăiată foarte mărunt. Peste se aşează sarmalele, lăsând între ele puţină distanţă, pentru ca orezul, prin fierbere, să poată absorbi cantitatea necesară de apă şi să rămână tare. Între sarmale se pun oase şi bucăţi de carne afumată şi slănină bucăţi. Peste ele se toarnă apă clocotită, se acoperă cu capac şi se fierbe la foc încet. Din când în când, oala se scutură bine, pentru ca sarmalele să nu se prindă. 

Se servesc cu smântână şi cu mămăliguţă fierbinte. Poftă bună!

Vă mai recomandăm: 

Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci. Reţeta delicioasă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.

Cum facem cele mai bune gogoşi de casă. Cât timp trebuie frământat aluatul - reţeta care te face să-ţi lase gura apă

Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.

Secretele maestrului Radu Anton Roman pentru cele mai bune murături de casă: de ce se pun borcanele pe lame de cuţit

Legendarul maestru bucătar Radu Anton Roman dezvăluie, într-una din cărţile sale, secretele celor mai bune murături pe care orice gospodină le poate prepara acasă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite