Alexandru Tancou, subofiţerul de la Crimă Organizată acuzat că sprijinea gruparea de traficanţi de etnobotanice a lui "Adi Foto", a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
traficanti etnobotanice sibiu

Alexandru Tancou a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Alba Iulia, fiind acuzat de iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup.

De asemenea, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia, unde se judecă dosarul, au menţinut măsura arestării preventive în cazul lui. 

Alexandru Tancou este acuzat că ar fi sprijinit, încă din anul 2011, gruparea de traficanţi de etnobotanice de la Sibiu condusă de Adrian Negru, cunoscut drept "Adi Foto". 

Anchetatorii spun că subofiţerul ar fi distrus substanţe etnobotanice şi documente din dosarele de cercetare, ba mai mult, i-ar fi anunţat pe membrii grupării când urmau să aibă loc descinderile. Tancou ţinea legătura direct cu Adrian Negru, liderul grupării, atât telefonic cât şi prin întâlniri directe, care aveau loc în spaţii publice.

Alexandru Tancou a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în seara zilei de miercuri, 20 martie, de către magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia. 

Subofiţerul este acuzat că ar fi sprijinit gruparea de traficanţi de etnobotanice destructurată în cursul lunii ianuarie la Sibiu. Reţeaua de traficanţi este cea mai mare de acest gen destructurată la Sibiu şi, potrivit anchetatorilor, s-a constituit între 2011 şi 2013, dealerii fiind iniţial în atenţia oamenilor legii pentru că aveau preocupări pe linia traficului de droguri. În urma cercetărilor iniţiale, unul dintre magazinele de vise din Sibiu, cel de pe strada George Coşbuc, s-a închis, însă a fost deschis un altul, pe strada Calea Dumbrăvii. 

În cadrul cercetărilor anchetatorii au stabilit că deşi magazinul nu funcţiona în mod legal în fiecare noapte în interior se aflau persoane care vindeau etnobotanice contracost, acest lucru fiind de notorietate în rândul consumatorilor din Sibiu. Mai mult, la solicitarea clienţilor fideli etnobotanicele erau livrate şi în locaţii indicate de aceştia. Membrii grupării aveau de asemenea în oraş locaţii prestabilite unde livrau unor consumatori atât din Sibiu cât şi din judeţele limitrofe. 

Etnobotanicele erau vândute elevilor şi studenţilor, la preţuri cuprinse între 5 lei şi 50 de lei pentru un pliculeţ, iar câştigul mediu zilnic al membrilor grupării era de aproximativ 5.000 de lei. Marea majoritate a consumatorilor sunt minori, şi toţi au acte medicale că au fost internaţi în spital cu delir, după consumul de etnobotanice. Mai mult, printre ei sunt consumatori cu tentative de suicid şi doi dintre ei au murit, iar consumul de etnobotanice e posibil să le fi agravat stările care au dus la gesturile suicidale, spun anchetatorii.

Pe 22 martie, cinci dintre cei şase inculpaţi din dosar au fost condamnaţi la închisoare cu executare, Adrian Negru, liderul grupării, primind 4 ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă, o parte dintre inculpaţi şi procurorii DIICOT declarând deja recurs.  

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite