Spitalul Judeţean a primit o ambulanţă nouă în urma unui parteneriat al judeţului cu cei din Ostald, Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Ostald există o fabrică care modifică autoutilitarele pentru a fi optime actului medical. O ambulanţă cu 200.000 km la bord a ajuns la Satu Mare.

Consiliul Judeţean şi implicit Spitalul Judeţean Satu Mare a primit din partea judeţului înfrăţit din Germania, Ostald, o ambulanţă dotată ca un centru de urgenţe mobil, pentru a servi actului medical din judeţul nostru. Ambulanţa a sosit la Satu Mare în după masa zilei de luni şi a fost prezentată şi recepţionată în dimineaţa zilei de marţi.

Ambulanţa a fost primită din partea Asociaţiei Crucea Roşie, cea care se ocupă de gestionarea urgenţelor, înglobând şi serviciul judeţean de ambulanţă şi SMURD. Aceştia au donat o ambulanţă cu 200.000 km în bord.

„Au fost deja experţii din Germania, ne-au ajutat în multe chestii, a fost şi o delegaţie din Satu Mare la ei. Ne-au făcut deja o donaţie cu 28 de paturi şi echipament de resuscitare, dar Crucea Roşie, care gestiojează la ei situaţiile de urgenţă, ne-au oferit astăzi o ambulanţă echipată, într-o stare foarte bună. Avantajul dânşilor, că în localitatea de reşedinţă a judeţului Ostald, chiar se fabrică acest tip de ambulanţă. ”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Pataki Csaba.

Ambulanţa primită va ajunge la Tăşnad, acolo stricându-se recent ambulanţa din dotare. Această ambulanţă nouă va servi urgenţelor din zonă, dar şi pentru transportul pacienţilor la Spitalul Judeţean Satu Mare când sunt cazuri care nu pot fi rezolvate la secţia din Tăşnad a spitalului.

„Faptul că vă predăm astăzi această maşină ne bucură enorm de mult. Am pedat această maşină cu gândul de auşura activitatea, transportul între locaţiile spitalului”, a afirmat Matias Vagner, preşedintele Crucii Roşii din Ostald.

Programul delegaţiei nemţeşti a fost foarte încărcat, aceasta fiind prezentă la o întâlnire cu cei de la şcolile postliceale medicale, pentru a discuta despre acest domeniu şi despre cariera care îi aşteaptă, dorind să se dezvolte şi o colaborare pe plan de pregătire a cadrelor medicale.

Nemţii le-au şi arătat celor prezenţi că ambulanţa este dotată aşa cum trebuie, doar că la prima utilizare pe pământ românesc aceasta a dat rateuri. Mai exact a fost nevoie de mai bine de 5 minute pentru ca asistenţii nemţi să poată scoate targa din maşina, aceasta blocându-se.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite