Primarii din Ţara Oaşului reclamă defrişările ilegale din păduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tăierile ilegale de lemne din păduri, înmulţirea furturilor şi a numărului de persoane care apelează la mila pubică în numele unor aşa-zise ONG-uri sunt principalele probleme dezbătute luni, 29 septembrie, la Negreşti-Oaş de membrii Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare (ATOP).

La şedinţa care a avut loc la sediul Centrului de Afaceri Negreşti-Oaş au participat primarul oraşului gazdă, Aurelia Fedorca, şeful ATOP – Iosif Pinter, fostul deputat Gheorghe Ciocan – membru în ATOP, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, Florentin Vlad, şeful Jandarmeriei Satu Mare, Vasile Bocea, şeful Poliţie Negreşti – Oaş, Pop Gheorghe, şeful Grupului de Jandarmi Negreşti-Oaş, Bogdan Macioca, şeful Ocolului Silvic Negreşti –Oaş, Vasile Mărcuş, primari, viceprimari şi şefi de post ai comunelor din Ţara Oaşului etc.

Pe ordinea de zi a şedinţei au fost prevăzute trei puncte: relaţionarea dintre primării, poliţie şi jandarmerie, raportul Inspectoratului Judeţean de Poliţie privind ordinea şi siguranţa publică în zona instituţiilor, diverse. Concret, primarii din zonă au reclamat insuficientul număr al poliţiştilor şi lipsa fondurilor pentru montarea de camere de supraveghere în mediul rural, ceea ce ar putea duce la o mai bună ţinere sub control a fenomenului infracţional.

Problema tăierilor abuzive de lemne a fost adusă în discuţie de primarul Aurelia Fedorca, care a arătat, încă odată, că defrişările necontrolate au repercusiuni şi asupra calităţii apei în Negreşti-Oaş. Aceasta a precizat că lărgirea competenţei jandarmilor în această problemă ar putea duce la o ameliorare a fenomenului. Şeful IJP Satu Mare, Florentin Vlad, a precizat că fenomenul tăierilor ilegale de lemne va fi stârpit odată cu implementarea radarului pădurilor, proiect pilot care urmează să fie implementat la nivel naţional.

Edilii din Ţara Oaşului au mai reclamat înmulţirea cazurilor de presupuşi lucrători ai unor ONG-uri care colectează bani în numele unor organizaţii care nu există. În concluzie, reprezentanţii primăriilor, ai poliţiei şi jandarmeriei au ajuns la concluzia că există o colaborare bună între cele trei instituţii, neajunsurile fiind o consecinţă a personalului insuficient din structurile de ordine publică.

Vă recomandăm şi

Exploatările forestiere din zona Negreşti Oaş alterează serios apa. La robinetele locuitorilor din oraş curge apă murdară

ITRSV a stabilit că în Dâmboviţa s-au tăiat 1,5 ha de pădure în mod ilegal

Raport după inundaţiile din Gorj: lista firmelor care au exploatat păduri fără autorizaţii de mediu

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite