Femeia din Satu Mare care şi-a transformat dormitorul în bucătărie. Livrează burgeri la domiciliul clienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kinga Bertici, o femeie din Satu Mare, a luat decizia de a-şi transforma dormitorul în bucătărie din pasiune pentru gătit, pe care a transformat-o într-o afacere.

Poveşti de succes sunt mult şi fiecare este diferită, pentru că cei care le-au clădit sunt oameni diferiţi. Dar mereu sunt două elemente care sunt comune, indiferent de afacere, de amploarea ei, de cât de repede a venit succesul: pasiunea şi sacrificiul.

Aceste două elemente se regăsesc şi în afacerea sătmărencei Bertici Kinga, care împreună cu soţul ei au avut curajul să introducă în Satu Mare un concept care părea cel puţin extrem de curajos pentru un oraş atât de mic: burgerii livraţi exclusiv la domiciliu.

Până să ajungă să conducă această afacere, Kinga a cochetat cu bucătăria încă de mică, de când stătea lângă bunica pentru a-i veni rândul să facă o mică pâine, cu gândul la cât de bine se vajuca cu aluatul care îi va rămâne pe mâini după aceea.

„Bunica foarte bine făcea de mâncare şi acuma încă găteşte foarte bine şi are 94 de ani. Mă gândesc că de aici am prins drag de bucătărie,căam văzut ce face, cum face şi tot timpulzicea ode despre mâncare.Ea nu zicea reţeta, ea zicea câte o poveste despre fiecare fel de mâncare, fiecare mâncareo lega de cineva din familia şi avea o poveste”, îşi aminteşte Kinga Bertici.

Prima experienţă a ei cu bucătărie, independentă şi fără supraveghetor a fost la opt ani când le-a gătit părinţilor prânzul pe când s-au întors de la muncă.

„Ştiu că am făcut masa pe balcon. Să nu îţi spun ce sărată a fost mâncarea aia, dar ai mei au mâncat”, povesteşte Kinga.

image

După aceea a început să tot gătească, din dragoste, dar nu neapărat pentru bucătărie, ci pentru persoana cu care era la acel moment, dorind să îl impresioneze cu fel şi fel de reţete care mai sofisticate. Cea mai mare provocare a venit însă când şi-a cunoscut soţul,pe Attila, care nu voia să vadă în farfurie altceva decât porc şi vită, pentru aceasta din urmă neavând suficientă experienţă pentru a o găti.

Aşa că,după trei ani în care în oalele Kingăi a fost doar carne de porc, a decis să facă ceva să treacă la următorul nivel: să urmeze un curs de bucătar. Prietenia cu profesoara de acolo a făcut-o să nu se oprească la primul nivel ci să continue cursul până a absolvit şcoala de bucătari chef.

Pagina de Facebook pe care postat tot ce gătea, fie că ieşea sau nu reţeta, i-au adus repede popularitate, completată de o emisiune TV, care la prima ediţie i-a ţinut în bucătărie până seara târziu, fiind nevoie de 8 ore de filmare.Văzând că reţetele ei şi stilul de gătit prind bine, a decis după doar câteva luni de zile să deschidă o şcoală de bucătărie.

Căsuţa lor din oraş avea o bucătărie micuţă, în care,iniţial,au încăput cursanţii şi s-a gândit că va face faţă afacerii cu burgerii livraţi la domiciliu, dar au avut parte de o surpriză.

„Cine se gândea din prima zi de afacere exact la clienţi. Nu ştiu ce marketing a făcut soţul meu dar a sunat telefonul la nebunie din prima zi. Nu reuşeam să facem faţă la răspuns la telefon. Să îţi dai seama că aveam o hotă de aia normală, cum ai acasă, aveam un mobilier de lemn, pe care îl foloseam înainte la şcoala de bucătari. Nu ne gândeam că o să avem prea mulţiclienţi, ne aşteptam la maxim 50 de burgeri pe zi”, îşi aminteşte Kinga Bertici despre prima zi a noii sale afaceri.

Aşa a fost nevoie să mărească bucătăria şi să o extindă. Aşa a ajuns ca în prezent să lucreze în fostul dormitor al casei, care în decursul timpului a servit diferitelor activităţi, dar numai la bucătărie nu se aştepta nimeni că va ajunge.

image

„Acolo a început cu bucătăria mea de şcoală, dar înainte să mă apuc eu de gătit acolo a fost dormitorul. Când ne-am mutat noi şi eu nu găteam la nivelul acesta, acolo era dormitor. Şi unde e acum bucătăria pregătitoare, acolo a fost biroul soţului, dar după 2-3 luni am zis că nu am loc şi l-am mutat mai în spate”, explică Kinga.

Burgerii ei se vând ca pâinea caldă,sătmărenii făcând o pasiunea pentru burgerii hand made,din  ingrediente atent preparate în casă, toate din materie primă comandată şi nu cumpărată en-gross din lanţurile de magazine.Telefoanele sună zilnic la cei de la Noki Food,care livrează în medie peste 200 de burgeri pe zi şi care nu se sfiesc să îşi surprindă periodic clienţii cupreparate noi, evoluând de la 15 la 21 de produse în meniul de burgeri,la care se adaugă şi aripioarele crocante iar în curând alte produse. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite