Cele mai bune combinaţii de fructe pentru un fresh răcoritor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Combinaţiile de fructe din freshuri le dau acestora o anumită consistenţă şi savoare şi pot să le facă fie mai dulci, fie mai acrişoare. Anumite fructe nu se pot combina niciodată, pentru că au arome contradictorii, pe când altele sunt excelente împreună într-un fresh.

Freshurile sunt băuturile cel mai des întâlnite şi cerute de către clienţi, indiferent de sezon şi de locaţie, acestea fiind atât o metodă de hidratare, dar şi o porţie de sănătate. De multe ori un fresh doar dintr-un singur fruct poate avea un gust simplist dar un fresh dintr-o combinaţie de fructe este un deliciu.

Barmanul Adrian Lăcătuşu, care a studiat în decursul anilor diferite combinaţii de fructe pentru freshuri, ne sfătuieşte să folosim următoarele fructe pentru un fresh de excepţie:

  • Măr, morcov, ghimbir
  • Ţelină, morcov, ghimbir
  • Carambola, grepfruit, kiwi
  • Portocale, morcov, busuioc
  • Sfeclă roşie, morcov, măr
  • Sfeclă roşie, portocale, măr
  • Castravete, kiwi, lămâie, ghimbir
  • Gutui, miere, portocale, mentă, lămâie


Pentru cei care nu sunt mari impătimiţi ai pulpei de fruct în băutura lor, soluţia este una simplă. După ce fructul este stors, acesta poate fi strecurat printr-o bucată de tifon, astfel încât în pahar să ajungă doar zeama sau de asemenea se pot folosi două sau trei site puse una sub cealaltă.  

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite