Stufat din carne de miel. Care este amestecul de condimente care-i dă un gust incredibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva
Foto Arhiva

Anul acesta, Paştele pică mult mai devreme, aşa că miei vor fi mult mai mici şi mai scumpi, dar carnea lor va fi foarte fragedă, numai bună de gătit un stufat, aşa cum ne învaţă Uica Mihai, unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din Banat.

Bucătarul bănăţean spune că din două pulpe de miel, bine condimentate, o să vă iasă un stufat cu care o să convingeţi şi cel mai înrăit vegetarian. Iată ce spune Uica Mihai că trebuie să faceţi.

„Să alegi cele două pulpe ale mielului şi să le împarţi în patru. Şi fă un amestec de sare, piper, cimbru, multă zeamă de lămâie în aşa fel încât toată combinaţia asta să fie mai mult noroioasă şi cu ea să freci până osteneşti carnea, mai înghesuind din noroiul aromat şi pe lângă osul ieşit în afară.
Iar cărnurile să stea peste noapte puse la rece şi căpăcite în oală.

Acum îşi mai trebuie zece legături de ceapă verde, două de usturoi şi pre ele să le opăreşti scurt în apă îndoită cu vin sec. Apoi taie-le în bucăţi lungi de o palmă, pune-le într-un vas de lut drept podea, aşează carnea cu mirodeniile ei deasupra şi iară acoperă cu ceapă şi usturoi. Iar la urmă, pune peste tot felii de lămâie mai groase, presară boabe de piper, câteva foi de cimbru şi mai două crenguţe de rozmarin. Din zeama în care ai opărit ceapa şi usturoiul, să iei un polonic să îl torni în vas, apoi dă la cutor cam un ceas şi jumătate.

Şi mai aruncă un ochi în cuptor ca să nu se întâmple ceva nenorocire, potriveşte focul în aşa fel încât să fie între 160 şi 180 de grade, iar la urmă, fă proba cărnii care trebuie să cadă uşor de pe os“, povesteşte bucătarul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite