Reţeta cu ţuică şi coji de ouă care te ajută să-ţi întăreşti plămânii şi imunitatea într-un mod natural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă aveţi în această perioadă probleme cu imunitatea sau cu plămânii există reţete simple şi naturale care vă pot ajuta în lupta cu bolile.

Dr. Virginia Faur, cercetător şi inventator de medicamente din Banat are o astfel reţetă care întăreşte şi stimulează sistemul imunitar. Ingedientele sunt comune, aşa că poate fi preparată foarte simplu şi acasă. E vorba de coji de ouă, lămâie, hrean, ţuică şi miere.

“Coaja abundă în calciu, magneziu, fier, sulf, fosfor, siliciu, sodiu, potasiu, zinc, colagen etc. În total conţine circa 27 elemente. Mai conţine aminoacizi ca: metionină, cisteină, lizină, izoleucină. Sunt eficiente în tratamentul artritei, al bolilor articulare, în tratamentul displaziei congenitale de şold, a osteporozei, creşte mobilitatea şi opreşte pierderea densităţii osoase. Acest preparat are efecte puternice asupra plămânilor datorită efectelor antibiotice ale hreanului. Este tonic, mineralizant, vitaminizant, datorită celorlalte ingrediente. Efectele hreanului în bolile pulmonare sunt puternice fiindcă substanţele active ale hreanului sunt eliminate prin plămâni. Este un expectorant grozav al căilor respiratorii şi cel mai bun decongestionant al sinusurilor. Prin sărurile minerale preparatul acţionează ca un susţinător enzimatic şi ca stimulent al metabolismului. Mierea de albine este medicament-aliment, deci trebuie consumată în cantităţi mici, asemenea unui medicament. Lămâia este un superaliment alcalin, te ajută să-ţi restabileşti pH-ul corpului. Este bogată în vitamina C şi flavonoide care luptă împotriva infecţiilor şi te protejează în special în sezonul rece. Îţi curăţă intestinele. Stimulează activitatea intestinelor, provoacă contracţii care elimină toxinele stocate chiar şi de mai mulţi ani. Vasele de sânge sunt întărite de vitaminele P şi C existente în lămâi. Lămâile conţin 22 de compuşi anticancer, sunt excelente pentru vedere. Au proprietăţi antibacteriene puternice”, spune Virginia Faur.

REŢETĂ

Ingrediente

·         cojile de la 6 ouă

·         suc natural de lămâie

·         0,5 kg hrean ras

·         0,5 l ţuică

·         0,5 kg miere de albine

Mod de preparare

·         Se spală foarte bine cojile de ouă. Se îndepărtează şi pieliţa.

·         Se macină fin.

·         Se pun într-un vas şi se acoperă cu suc natural de lămâie.

·         Se lasă 12 zile la macerat, după care se strecoară.

·         Se adaugă apoi hreanul curăţat de coajă şi dat pe răzătoare, ţuica naturală şi mierea.

·         Amestecul se ţine la macerat într-un borcan încă 12 zile.

Mod de administrare

Doza zilnică recomandată este 1 lingură de 3 ori pe zi, între mese.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite