Reţetă de musaca de orez cu urzici. Ce ingrediente se adaugă pentru un gust deosebit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uica Mihai, un bucătar din Banat, este cunoscut pentru reţetele sale în care foloseşte ca principal ingredient urzicile.

Bucătarul bănăţean spune că, de cum dă primăvara şi apar primele urzici, nu ezită să le caute în zone cultivate sau necultivate în grădini, pe izlazuri, pe lângă drum, în păduri sau pe locuri grase unde au fost stâne de oi şi să le gătească în diferite feluri. Una dintre reţetele care se bucură de cel mai mare succes este cea de musaca, unde combină urzicile cu orezul.

Curăţă şi spală bine o poală de urzici, aşează-le într-o oală adâncă şi toarnă peste ele apă clocotită cât să le acopere. Pune capac şi lasă urzicile acolo un sfert de ceas.

 Fierbe douăzeci de minute un sfert de kilogram de orez cu bob rotund în apă cu sare, lasă-l la umflat un sfert de ceas, apoi limpezeşte-l cu apă rece ca să scapi de excesul de amidon.

Urzicile se strecoară, se toacă la cuţit pe un fund de lemn, şi se amestecă într-un castron cu trei linguri de ulei de măsline, trei linguri de bulion, o mână de ciupercuţe din conservă, fâşii de gogoşar marinat şi o mână de fulgi de porumb, se potriveşte gustul din sare şi piper, adăugând şi puţin coriandru pisat.

Se unge o tavă cu ulei, se aşează un strat de orez pudrat cu piper şi sare, apoi un strat de urzici, iar la final din nou orez. Se dă tava la cuptor 30 de minute la 200 de grade Celsius.

Separat pregătim un sos de roşii clasic care se serveşte alături de musacaua tăiată în pătrate şi servită pe farfurii fierbinţi având alături şi o salată de ceapă verde cu ridichi timpurii”

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite