FOTO VIDEO Medicul Mircea Bona, prins de DGA luând mită, este fiu de judecător

Medicul Mircea Bona, prins de DGA luând mită, este fiu de judecător

Dr Mircea Bona, medic ortoped la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, a fost prins în flagrant, miercuri dimineaţă, după ce ar fi primit mită de la un pacient ce urma să fie operat. Medicul ar fi condiţionat intervenţia medicală, solicitând suma de 2.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cabinetul său din Spitalul Judeţean de Urgenţă, a primit o primă tranşă din sumă, respectiv 200 euro, iar diferenţa ar fi urmat să fie primită joi, când trebuia să fie efectuată operaţia. Denunţător a fost cel mai probabil un investigator sub acoperire, având în vedere că „este un pacient din Bihor, care spunea că ar fi avut o operaţie ratată la Timişoara şi ar fi decis să se opereze la Reşiţa. Suma de bani a fost găsită în sertarul de la birou“ explică Nicolae Barac, avocatul medicului. De remarcat că şi sora medicului este tot avocat, însă acesta nu şi-a luat sora ca apărător.
 
Pacientul s-a adresat organelor de cercetare, care au realizat flagrantul prin lucrătorii DGA Caraş-Severin şi Bucureşti şi procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.
Medicul Mircea Bona a fost stagiar al Spitalului Judeţean din Reşiţa, înainte de 1989, iar în 1993 a fost angajat ca medic specialist în cadrul Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie. În plus, Bona are şi un cabinet privat. Colegii lui de la spital susţin că medicul nu a creat vreodată probleme. Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, Violeta Florea, Bona nu a fost vreodată reclamat şi nici nu a dat dovadă de “abateri de la buna conduită medicală”.
Născut la Lugoj, medicul căruia i s-a făcut flagrantul de şpagă la Reşiţa provine dintr-o familie respectabilă, de oameni ai legii. Lugojeanul Mircea Bona e fiul judecătorului Simion Bona, faimos în Lugoj pentru incoruptibilitatea sa. El a fost preşedintele Judecătoriei din Lugoj şi al celei din Făget, pe care a şi înfiinţat-o.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: