În cabinetul său din Spitalul Judeţean de Urgenţă, a primit o primă tranşă din sumă, respectiv 200 euro, iar diferenţa ar fi urmat să fie primită joi, când trebuia să fie efectuată operaţia. Denunţător a fost cel mai probabil un investigator sub acoperire, având în vedere că „este un pacient din Bihor, care spunea că ar fi avut o operaţie ratată la Timişoara şi ar fi decis să se opereze la Reşiţa. Suma de bani a fost găsită în sertarul de la birou“ explică Nicolae Barac, avocatul medicului. De remarcat că şi sora medicului este tot avocat, însă acesta nu şi-a luat sora ca apărător.
 
Pacientul s-a adresat organelor de cercetare, care au realizat flagrantul prin lucrătorii DGA Caraş-Severin şi Bucureşti şi procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.
Medicul Mircea Bona a fost stagiar al Spitalului Judeţean din Reşiţa, înainte de 1989, iar în 1993 a fost angajat ca medic specialist în cadrul Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie. În plus, Bona are şi un cabinet privat. Colegii lui de la spital susţin că medicul nu a creat vreodată probleme. Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, Violeta Florea, Bona nu a fost vreodată reclamat şi nici nu a dat dovadă de “abateri de la buna conduită medicală”.
Născut la Lugoj, medicul căruia i s-a făcut flagrantul de şpagă la Reşiţa provine dintr-o familie respectabilă, de oameni ai legii. Lugojeanul Mircea Bona e fiul judecătorului Simion Bona, faimos în Lugoj pentru incoruptibilitatea sa. El a fost preşedintele Judecătoriei din Lugoj şi al celei din Făget, pe care a şi înfiinţat-o.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea