FOTO VIDEO Iacob Chişărău trimis în judecată pentru accidentul în care a omorât trei tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chişărău era la volanul maşinii de serviciu cu care a ucis trei studenţi FOTO CRISTIAN FRANŢ
Chişărău era la volanul maşinii de serviciu cu care a ucis trei studenţi FOTO CRISTIAN FRANŢ

Iacob Chişărău este deja încarcerat la Penitenciarul din Timişoara unde execută o pedeapsă de trei ani şi cinci luni pentru dare de mită.

Cu accidentul din urmă cu doi ani a început declinul carierei lui Iacob Chişărău. Ajuns la apogeu în 1996 când a fost ales primar la Moldova Nouă, a continuat cu activitatea de consilier judeţean şi apoi director al Moldomin. Din păcate, Chişărău nu s-a ţinut departe de jocurile murdare care i-au fost propuse şi a ajuns să înfunde puşcăria.
La doi ani de când a adus doliul în trei familii din Reşiţa, fostul director Moldomin, Iacob Chişărău, a fost trimis în judecată. În tot acest timp el a fost acuzat de rudele victimelor că face presiuni pentru ca dosarul să stagneze.

Iacob Chişărău a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara pentru accidentul mortal provocat în data de 6 mai 2011 pe podul de la Şag.  Potrivit rechizitoriului,  “în timp ce conducea autovehiculul marca VW Touareg, cu numărul de înmatriculare CS-05-MXW, pe DN 59, dinspre Jebel spre Şag, jud.Timis, în dreptul km.16+925 m situat pe raza comunei Pădureni, inculpatul a pierdut controlul volanului, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu autovehiculul marca Opel Astra Caravan condus regulamentar de victima, T.M.R., din direcţia opusă. În urma impactului, a rezultat decesul conducătorului auto şi a doi  pasageri din autoturismul marca Opel Astra Caravan, precum şi vătămarea corporală gravă a celui de-al patrulea pasager în autovehiculul marca Opel Astra Caravan, acesta suferind leziuni vindecabile în 80 de zile de îngrijiri medicale, cu punerea vieţii în pericol. De asemenea, autovehiculul marca Opel Astra Caravan a fost avariat în proportie de 80 %”.

Finalitatea anchetei a fost întârziată din cauza mai multor expertize şi contra-expertize solicitate în dosar.  Într-un document depus în dosarul anchetei, Chişărău susţinea că a suferit o pierdere de cunoştiinţă la volan, şi de aceea a comis accidentul. Până la urmă, legiştii au stabilit că actul medical respectiv nu era conform cu realitatea. Chişărău va fi judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă în formă agravată şi vătămare corporală gravă din culpă, dosarul urmând să fie soluţionat de Judecătoria Deta.


S-a înscris şi în PNL dar nu a mai avut salvare

Pe 6 mai 2011 Iacob Chişărău, pe atunci conislier judeţean PDL şi directorul Moldomin, a intrat într-o depăşire pe contrasens, pe un pasaj rutier, izbind în plin maşina în care se aflau patru studenţi din Reşiţa. Trei dintre ei au murit pe loc: Marcel Bienvenue N*Zemba, 20 de ani, Caius Bălteanu, 19 ani, Romeo Turcea, 25 de ani. Al patrulea ocupant al Opelului, Alexandru Tamaş, 25 de ani, a stat în spital cu lunile. El spne că a  văzut moartea cu ochii. ”Noi mergeam spre Reşiţa şi, pe pasajul de la Şag am văzut Tuaregul care venea spre Timişoara, cum de pe banda noastră de mers virează pe banda lui, apoi a virat din nou pe contrasens, adică pe sensul nostru de mers. În momentul acela am ştiut că ne va lovi. Eram pe pasaj, nu puteam trage dreapta, nu aveam unde ieşi. alternative era să rupem parapetul ţi să plonjăm în gol de la înălţime. Impactul a fost puternic. Cei doi băieţi din faţă, Marcel şi Romeo au murit pe loc. Caius, care stătea lângă mine a mai trăi două minute. Când m-am uitat la el, îi dădea sângele pe gură", îşi aminteşte Alexandru Tamaş.

După ce Sorin Frunzăverde a demisionat din PDL, conducerea de atunci l-a exclus din partid, dar Chişărău s-a reorientat politic şi a rămas şi sub Victor Ponta directorul falimentarei Moldomin SA.

Iniţial susţinuse că sora sa se aflase la volan

Din cercetările preliminare efectuate la faţa locului, poliţiştii au concluzionat că vina aparţine şoferului maşinii de lux, pe care falimentara SC Moldomin şi-a permis s-o achiziţioneze cu banii jos. Iacob Chişărău (61 de ani) a administrat oraşul de pe malul Dunării în calitate de primar, în perioada 1996-2000. Odată cu încheierea mandatului la primărie, a revenit la Moldomin în scaunul de director general. A găsit-o într-o situaţie delicată, iar acum societatea se află în lichidare. Din 2008, Iacob Chişărău este şi consilier judeţean în Caraş-Severin.

Potrivit cunoscuţilor, nu este genul de om care, ajuns în funcţii importante, să iasă în evidenţă prin vile sau maşini de lux. Gestul său imediat de după accident a fost însă surprinzător şi ridică serioase semne de întrebare cu privire la moralitatea sa. Chişărău nu şi-a asumat vina producerii accidentului după ce a constatat că maşina pe care a lovit-o era distrusă în totalitate. Le-a spus martorilor că sora sa s-ar fi aflat la volan.

Probele strânse de poliţişti l-au determinat în cele din urmă să recunoască faptul că el ar trebui să aibă pe conştiinţă trei morţi şi un rănit grav. Chişărău nu figurează în evidenţele Poliţiei ca fiind vitezoman sau că ar fi comis alte abateri de la regimul de circulaţie. Vineri seară însă a efectuat o depăşire neregulamentară, în ciuda faptului că linia continuă cu care e marcat drumul interzice astfel de manevre.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Timişoara  au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului: CHIŞĂRĂU IACOB, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă în formă agravată şi vătămare corporală gravă din culpă. Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în data de 06.05.2011, în timp ce conducea autovehiculul marca VW Touareg, cu nr.de înmatriculare CS-05-MXW, pe DN 59, dinspre loc.Jebel spre loc.Sag, jud.Timis, în dreptul km.16+925 m situat pe raza comunei Pădureni, inculpatul a pierdut controlul volanului, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu autovehiculul marca Opel Astra Caravan condus regulamentar de victima, T.M.R., din direcţia opusă. In urma impactului, a rezultat decesul conducătorului auto şi a doi  pasageri din autoturismul marca Opel Astra Caravan, precum şi vătămarea corporală gravă a celui de-al patrulea pasager în autovehiculul marca Opel Astra Caravan, acesta suferind leziuni vindecabile în 80 de zile de îngrijiri medicale, cu punerea vieţii în pericol. De asemenea, autovehiculul marca Opel Astra Caravan a fost avariat în proportie de 80 %. Prezentul dosar a fost preluat spre instrumentare şi soluţionare, prin rezoluţia procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara din data de 09.05.2011, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, în temeiul art.209 alin.41 Cpp. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Deta. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea urmăririi penale şi trimiterea rechizitoriului instanţei de judecată, situaţie care nu poate înfrânge în nici un fel principiul prezumţiei de nevinovăţie. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara  
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite