Desert rapid şi gustos: mere umplute cu cocos şi banane

Desert rapid şi gustos: mere umplute cu cocos şi banane

FOTO UICA MIHAI

Dacă vă e poftă de ceva dulce, bucătarul reşiţean Uica Mihai vă recomandă un desert gustos şi uşor de pregătit de orice gospodină

Ştiri pe aceeaşi temă

Uica Mihai spune despre mărul copt că e desertul copilăriei lui, pe care l-a mai îmbunătăţit şi cu alte două ingrediente, care îi dau un gust mai exotic. Uşor de preparat, mărul copt, umplut cu cocos şi banană, nu lasă pe nimeni indiferent, mai ales că mirosul său e ademenitor. Bucătarul reşiţean ne-a indicat cum se procedeză ca să iasă desertul ca la carte.

“Scobeşte miezul de la şase mere descăpăcite, clăteşte-le în apă cu zeamă de lămâie şi lasă-le să se scurgă cu gura în jos. Miezul merelor se toacă fin, şi se trage la tigaie cu puţin caramel, vin roşu, zeamă de compot de vişine ori de cireşe, adăugând la final scorţişoară şi două cuişoare. Obiectivul este să obţinem un sos dens, cu bucăţi de mere sticloase încorporate.

În blender punem două banane, o canitate egală de cocos ras, zahăr pudră şi puţin coniac de calitate. Pasăm fructele şi umplem merele, adăugând după gust şi o mână de stafide ori nuci tăvălite cu sucitorul.

Merele se dau la cuptor să se înmoaie şi să se rumenească şi se servesc cu sos. Se poate adăuga şi ceva îngheţată ori iaurt cu fructe", spune Uica Mihai.

 

citeste totul despre: