Cum poţi prepara acasă uleiuri aromate. Reţeta în şase paşi a unui cunoscut bucătar
0Pentru a da un gust deosebit mâncărurilor, bucătarul reşiţean Mihai Uica ne propune soluţia uleiurilor şi oţeturilor aromate.
Bucătarul Mihai Uica ne oferă reţeta pentru cum putem pregăti acasă aceste ingrediente, care să dea savoare deosebită bucatelor pe care le gătim.
- Pune într-o sticlă de jumătate de litru o linguriţă de boabe de
piper, un fir de busuioc uscat, un fir de cimbru uscat, câteva făşiuţe de ardei
iute şi toarnă peste ele ulei încălzit până la 70-80 de grade. Lasă-l la
macerat 3 zile şi foloseşte-l la salate şi la dinstuirea legumelor.
- Zdrobeşte cu ciocanul de şniţele pe planşetă, un pumn de măsline negre din saramură, astfel încât să spargi şi sâmburii. Pune măslinele într-o sticlă de jumătatate de litru, adaugă un sfert de linguriţă de oregano uscat, o linguriţă de boabe de piper şi câţiva câţei de usturoi tăiaţi felii. Toarnă deasupra ulei înfierbântat la 70-80 de grade şi lasă la macerat.
- Pune într-o sticlă de jumătate de litru o linguriţă de boabe de piper, o linguriţă de capere, un fir de rozmarin un fir de cimbru uscat , trei foi de dafin şi toarnă peste ele ulei încălzit până la 70-80 de grade. Lasă-l la macerat 3 zile şi foloseşte-l la salate şi la dinstuirea legumelor.
- Într-o sticlă de jumătate de litru pune căţei de usturoi, fâşiuţe mărunte de coajă de lămâie, mărar uscat şi toarnă deasupra oţet înfierbântat la 70-80 de grade.
- Într-o sticlă de jumătate de litru pune toate verdeţurile de grădină pe care le ai la îndemână, o linguriţă de boabe de piper, o linguriţă de sare şi trei de zahăr, toarnă deasupra oţet înfierbântat la 70- 80 de grade.
- Într-o sticlă de jumătate de litru pune câteva foi de dafin, două
pliculeţe de ceai de fructe de pădure , toarnă deasupra oţet înfierbântat la
70- 80 de grade.