Acuzaţii grave la adresa noului prefect de Caraş-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Matei Lupu şi-a început mandatul în urmă cu două zile, timp suficient ca să fie contestat de adversarii politici FOTO caon.ro
Prefectul Matei Lupu şi-a început mandatul în urmă cu două zile, timp suficient ca să fie contestat de adversarii politici FOTO caon.ro

Instalat de două zile, Matei Lupu, noul prefect de Caraş-Severin se confruntă deja cu o serie de acuzaţii din partea primarului Adrian Torma, din Moldova Nouă, care a şi anunţat că va demisiona, în luna septembrie.

Adrian Torma i-a luat locul lui Matei Lupu, în fruntea oraşului Moldova Nouă, după alegerile de anul trecut. Actualul primar susţine că, în cele trei mandate, pe care noul prefect le-a avut ca primar la Moldova Nouă, a distrus oraşul. Torma lansează mai multe acuzaţii concrete, printre cele mai grave fiind cea despre concesionare serviciului de transport în comun către o societate unde soţia lui Matei Lupu deţinea 50% din acţiuni. Primarul mai spune că Lupu obişnuia să deconteze la primărie toate cheltuileile pe care le făcea în concediile la mare.

“Într-o manieră la fel de ocultă, se distruge firma de transport local din cadrul primăriei şi se concesionează acest serviciu către firma Alin Alma, unde soţia dumnealui deţinea 50% din acţiuni, un fel de eu centrez, eu dau gol", susţine primarul din Moldova Nouă. Adrian Torma mai afirmă că a găsit în administraţia locală “imaginile unui film de groază”, lăsate de actualul prefect şi consideră că Lupu nu a fost în stare să implementeze un proiect european pentru trecerea Dunării cu bacul, pentru care administraţia locală a fost la un pas să plătească o penalizare de 2.5 milioane de euro.

“Realizează mici obiective, gen faleza Dunării sau construcţia de boxe pentru lemne din resursele bugetului local, dar nu reuşeşte să întocmească nici un proiect, atât prin Ministerul Dezvoltării, cât nici prin fondurile europene. În acelaşi timp, decontează din bugetul local diferite participări la cursuri de perfecţionare, de fapt, concedii la mare din bugetul local. Şi să nu uităm că în perioada 2008-2012 forţează consilierii PSD să voteze împotriva apariţiei firmei Delphi în Moldova Nouă şi este de notorietate că în acea perioadă, trei dintre consilieri şi-au pierdut mandatul pentru că au avut curajul să voteze pentru apariţia acestei companii în oraş. Trecerea frontierei cu bacul, un alt proiect care mi-a creat alte probleme. Pe perioada mandatului a organizat şase licitaţii, fără să participe nimeni la licitaţii pentru că dintr-o eroare a liderului de proiect, Consiliul Judetean, primăria trebuia să mai contribuie cu înca 150 mii de euro pentru a putea finaliza proiectul. Din păcate, perioada de finalizare s-a încheiat în 2016 şi am fost pus în faţa unei situaţii între a fi pasibil de a plăti către ceilalţi parteneri de proiect 2.500.000 euro sau de a face un împrumut de 1 mil de euro şi să ne punem proiectul în aplicare”, spune Torma.

Până la momentul postării acestui articol, prefectul Matei Lupu nu a putut fi contactat pentru a-şi spune părerea. Şefa sa de cabinet ne-a comunicat iniţial că se află la o acţiune, la Caransebeş, şi nu poate fi deranjat, iar când am revenit intrase deja în şedinţa Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Deşi i-am lăsat un număr de telefon unde putem fi contactaţi, acest lucru nu s-a întâmplat până acum.   

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite