FOTO VIDEO Cum arată Transalpina la sfârşitul lunii aprilie. Imagini incredibile cu munţii de zăpadă din calea drumarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară, lucrările de deszăpezire sunt în toi. Temperaturile neobişnuit de ridicate pentru această perioadă a anului au determinat topirea unui strat consistent de zăpadă şi înlăturarea cu uşurinţă a ceea ce a mai rămas pe şosea.

GALERIE FOTO 

Potrivit angajaţilor de la Drumuri Naţionale au existat porţiuni lângă versant, în cel mai înalt punct al şoselei, Pasul Urdele, unde stratul de zăpadă era de 6 metri. „Autofreza de la SDN Vâlcea, care acţionează dinspre Obârşia spre Rânca, a trecut ieri, 29 aprilie, de Vârful Cărbunele - 2175 m altitudinea de pe Transalpina”, se arată într-o postare de pe reţelele de socializare.

În fiecare zi se acţionează cu 3 – 4 utilaje de deszăpezire până când ambele sensuri vor fi eliberate complet. S-a trecut de kilometrul 43 şi se continuă spre Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea.

Există însă o zonă unde s-au înregistrat căderi de stânci şi încă nu se cunoaşte cu exactitate situaţia. Drumarii apreciază că în 3 – 4 săptămâni se va putea circula normal pe Transalpina, dacă nu intervin alte situaţii neprevăzute, totul depinde de vreme şi de stratul de zăpadă.

      

Nu este exclus însă ca circulaţia să fie reluată şi mai devreme de acest răstimp, mai susţin drumarii, chiar dacă oficial pe site-ul CNAIR şoseaua apare închisă până la finele lunii mai.

După lucrările de deszăpezire se vor reface marcajele şi se vor monta indicatoarele şi elementele de siguranţă deteriorate pe timpul iernii.

Ciobanii din zonă s-au hotărât să-i ajute pe drumari să termine mai rapid cu deszăpezirea, fiindcă turiştii reprezintă o sursă de venită sigură şi consistentă, aşa că le-au oferit muncitorilor o masă gratis, cu bucate de la stână. „O surpriză plăcută făcută de doamna Marioara Babu de la Stâna Ştefanu. A vizitat echipa de muncitori ce acţionează pe Transalpina cu coşul plin cu mâncare tradiţională”, aflăm tot dintr-o postare pe reţelele de socializare.

Transalpina, denumită şi „Drumul Regelui” face legătura între Transilvania şi Oltenia pe crestele munţilor. Aflată la peste 2.000 de metri altitudine, Transalpina este cel mai înalt drum din România care poate fi traversat cu maşina, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m).

   

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite