VIDEO Remus Pricopie la Ploieşti: „Avem informaţii că la şcoala din Pungeşti se fac presiuni pentru a se merge la proteste“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, a afirmat vineri la Ploieşti că are informaţii că la şcoala din Pungeşti există presiuni asupra conducerii pentru întreruperea orelor, astfel încât elevii şi profesorii să participe la protestele împotriva exploatării gazelor de şist

Remus Pricopie a fost vineri la Ploieşti la o sesiune solemnă dedicată împlinirii a 65 de ani de activitate a Universităţii de Petrol şi Gaze, la finalul căreia a afirmat că la şcoala din Pungeşti se fac presiuni asupra conducerii şcolii pentru a întrerupe cursurile pentru a permite elevilor şi profesorilor să participe la mitingurile de protest.

„Avem informaţii potrivit cărora la Pungenşti există diferite persoane care se legitimează ca reprezentând organizaţii neguvernamentale. Din păcate, se fac presiuni asupra conducerii şcolii din Pungeşti să se întrerupă orele şi să se meargă la proteste. Cred că aici ar trebui să facem o distincţie foarte clară. Şcoala are o anumită misiune şi trebuie să se achite de această misiune. Mai departe, prezenţa sau nu la un protest este dreptul şi opţiunea fiecărui cetăţean“, a spus Remus Pricopie.

Ministrul Educaţiei a dispus şi un control la şcoala din Pungeşti. „Am cerut un control la nivelul şcolii, şi nu pentru a controla şcoala ci pentru a proteja şcoala pentru că nu mi se pare normal ca cineva să folosească şcoala în alt scop. Am cerut şi inspectorului şcolar general şi direcţiunii să anunţe Prefectura, dacă nu au făcut-o deja, şi Poliţia pentru că şcoala trebuie protejată de orice fel de ingerinţe din afara spaţiului educaţional. Ca cetăţean, în afara şcolii, fiecare decide ce face cu timpul său liber, dar în interiorul şcolii, şi asta nu e o interdicţie, trebuie respectată misiunea şcolii, adică educaţia“, a mai adăugat Remus Pricopie.

Şi şeful Insectoratului Şcolar Vaslui, Gabriela Plăcintă, susţine că directorul şcolii generale din Pungeşti este supus zilnic unor presiuni prin care i se solicită să închidă şcoala şi să meargă cu profesorii şi elevii la mitingul împotriva explorării gazelor de şist la Siliştea.

Conducerea şcolii a şi postat un anunţ la intrarea în instituţia de învăţământ prin care anunţa că interzice cadrelor didactice şi elevilor părăsirea orelor de curs pentru a participa la protestul împotriva gazelor de şist, după ce au apărut informaţii că miercuri, când protestele au avut cea mai mare amploare, 20 de elevi din clasele a V-a şi a VIII-a au absentat toată ziua de la cursuri.

Incidentul ministrului Barbu: „Avem dreptul să protestăm, dar numai în condiţiile legii“

În schimb, Remus Pricopie nu a vrut să comenteze prea mult despre incidentul în care a fost implicat, joi seară, colegul său de la Cultură, ministrul Daniel Barbu în Bucureşti.

Venit la o dezbatere, acesta a fost întrerupt de mai mulţi participanţi, care au desfăşurat pancarte, au aruncat cu bancnote false în demnitar şi l-au huiduit, cerându-i demisia, iar în faţa localului unde se desfăşura evenimentul, manifestanţii au spart luneta autoturismului în care se afla ministrul.

„Este a doua declaraţie pe care o fac în două zile pe marginea unui subiect care vizează legea. Ieri am declarat în legătură cu directorul de la Institutul de Geologie că legea se aplică şi pentru dumnealui, iar azi spun acelaşi lucru, dar cu destinaţie spre cei care cred că au drepturi suplimentare, că pot să vandalizeze, să lovească şi aşa mai departe. Avem dreptul la opinii, avem dreptul să protestăm, dar numai în condiţiile legii“, a comentat pe scurt Remus Pricopie. 

Pe aceeaşi temă

Directorul şcolii din Pungeşti, presat să meargă cu elevii la proteste

VIDEO UPDATE Protestatarii care i-au avariat joi seara maşina ministrului Culturii au fost identificaţi şi sunt audiaţi de procurori

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite