Rezultate surpriză la alegerile parţiale. Petrecere pe străzile din Băicoi după ce Ciprian Stătescu, primarul condamnat penal, a pierdut fotoliul de primar

Rezultate surpriză la alegerile parţiale. Petrecere pe
străzile din Băicoi după ce Ciprian Stătescu, primarul condamnat penal, a
pierdut fotoliul de primar

Fiesta pe străzile din Băicoi după anunţarea rezultatelor la alegerile parţiale FOTO Diana Frîncu

Rezultate neaşteptate la alegerile parţiale care au avut loc, duminică, 11 iunie, în Prahova. Ciprian Stătescu, candidatul liberalilor la primăria oraşului Băicoi, considerat cu cele mai mari şanse de reuşită, a pierdut alegerile la o distanţă de 25 de procente faţă de câştigător, Marius Constantin, medicul veterinar cu care ALDE a mers în competiţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform rezultatelor parţiale, Marius Constantin (ALDE) a obţinut 51 la sută din voturi, în timp ce Stătescu a reuşit să obţină un scor de doar 26 la sută, iar reprezentantul PSD 15,9 la sută.

După anunţarea rezultatelor de la numărătoarea paralală, pe străzile din Băicoi a fost o adevărată fiesta. Susţinătorii noului primar ales au ieşit din case la miezul nopţii şi s-au plimbat cu maşinile prin centrul oraşului scandând numele lui Marius Constantin. Petrecerea a continuat la un restaurant situat pe DN1, la Paralela 45.

La Băicoi a fost nevoie de alegeri parţiale după ce fostul primar, Ciprian Stătescu, a fost condamnat la închisoare cu suspendare, fiind găsit vionvat de conflict de interese. Localnicii pare că au taxat faptul că Stătescu nu a renunţat la ideea de a fi primar, în ciuda problemelor penale pe care le are. De altfel, pe numele fostului edil, mai este deschis un dosar penal instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Centrul oraşului Băicoi, blocat de susţinătorii noului primar ales duminică  FOTO Diana Frîncu

Tot duminică în Prahova au fost alegeri la Buşteni, unde câştigător a fost desemnat reprezentantul  PSD, Irinel Ghiţă,  în comuna Dumbrava, unde noul primar a fost ales liberalul Marian Apostol, iar în comuna Călugăreni, câştigător a fost social-democratul Ion Enache.

citeste totul despre: