Reţeta simplă de clătite americane, desertul delicios din filmele de la Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clătitele americane sunt foarte pufoase şi gustoase FOTO culoaresisavoare.blogspot.ro
Clătitele americane sunt foarte pufoase şi gustoase FOTO culoaresisavoare.blogspot.ro

Clătitele americane sau clătitele pufoase sunt desertul nelipsit din filmele de la Hollywood. Este un dulce care se prepară uşor şi are un gust deosebit, în combinaţie cu diverse toppinguri.

Spre deosebire de clătitele clasice, clătitele americane au o consistenţă mai pufoasă, au un blat mai gros şi sunt mult mai sănătoase pentru că nu se prepară în ulei, aşa cum se întâmplă cu desertul clasic.

Din acest motiv, pot fi un desert pe care îl puteţi prepara acasă, într-o duminică, împreună cu cei mici, care nu riscă să fie stropiţi cu ulei fierbinte din tigaie. 

„Clătitele americane se pregătesc fără ulei în tigaie şi chiar dacă există tentaţia de a unge recipientul cu puţin unt este bine să evităm acest lucru pentru că acestea au deja grăsime în compoziţie. În plus, avem foarte multe variante de tigăi pe piaţă, special pentru clătite, însă la fel de bune sunt şi cele din teflon“, explică Gabriela Petre, blogger culinar şi specialist în nutriţie.

Specialistul ne-a dat cea mai simplă reţetă de clătite americane, pentru care aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 

clatite americane foto culoare si valoare

-  3 ouă
-  2 linguriţe unt moale
- 400ml lapte
- 4 linguri zahăr brun
- un strop esenţă de vanilie
- o jumătate praf de copt
- 350-380 g făină.

Ingredientele lichide se amestecă cu mixerul, apoi se adaugă făina şi praful de copt. Amestecul se pune cu polonicul în tigaie antiaderentă, fără pic de ulei. În momentul în care formează bulele în aluat, acestea sunt gata. Din ingredientele de mai sus vor ieşi 10-12 clătite.

Clătitele americane sunt foarte bune în combinaţie cu sirop de arţar FOTO culoaresisavoare.blogspot.ro

Clătitele se servesc cu diverse toppinguri, una dintre cele mai interesante combinaţii fiind cea cu sirop de arţar.

Vă mai recomandăm

Borşul, ingredientul multifuncţional din bucătăria ţăranului la 1900. La ce tip de femeie ieşea mereu „acru cum îi focul“

Secretele leacurilor tradiţionale ale saşilor. Ce tratamente foloseau pentru combaterea celor mai „grele“ boli
 

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite