Prejudiciu de peste 100.000 de lei la Poliţia Locală Ploieşti prin achiziţii falsificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi angajaţi ai Poliţiei Locale Ploieşti sunt acuzaţi de fals şi abuz, pe motiv că au semnat pentru primirea unor sisteme de comunicaţii care, în realitate, nu au ajuns niciodată la instituţie.

Conducerea instituţiei a formulat, săptămâna trecută, o plângere penală, împotriva a cinci persoane care ar fi trebuit să reprezinte interesele Poliţiei Locale. Plângerea vizează şi firma Barby Route din Braşov, cea care câştigase licitaţia din 2010 pentru furnizarea de sisteme performante de comunicare, informează telegrama.ro.

În realitate, însă, o bună parte din această achiziţie s-a făcut doar pe hârtie, aparatura intrând propriu-zis în curtea instituţiei mult mai târziu decât era prevăzut în acte. Mai mult, firma din Braşov nu a livrat nici până în prezent sistemul software, fără de care aceste aparate nu aveau cum să funcţioneze, potrivit conducerii instituţiei.

Conform contractului, firma din Braşov trebuia să furnizeze o staţie fixă, 16 staţii mobile TETRA, 100 de staţii portabile TETRA şi sistem software/hardware AVL. Procesele-verbale de recepţie a echipamentelor au fost semnate pe 11 august, când firma a emis şi factura, însă, în realitate, aşa cum se arată în plângere, predarea echipamentelor s-a făcut doar în acte. Abia două săptămâni mai târziu, o parte din aparatură a ajuns la Poliţia Locală.

Mai mult, în actele de recepţie nu au fost trecute, aşa cum se cerea la licitaţia desfăşurată, toate datele privind aparatura furnizată, apărând doar denumiri generice, fără specificaţii.

Instituţia a mai reclamat că firma din Braşov nu a furnizat şi componentele hardware care ar fi trebuit montate în dispecerat, şi nici cheile de utilizare pentru software.

Ca să poată folosi întreg sistemul, Poliţia Locală a prmit, într-un final, un soft specializat de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, cu titlu gratuit, însă până la rezolvarea deficienţelor din acest contract. Recent, STS a anunţat că va retrage dreptul de folosire a programului respectiv.

Camera de Conturi Prahova a mai constatat şi alte contracte suspecte şi supraevaluate desfăşurate în perioada respectivă, vizând cumpărarea de scurte îmblănite, telefoane mobile sau sisteme de monitorizare video, mai scrie sursa citată.

Cazul este anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti. Valoarea sistemului de comunicaţii este de peste 102.000 de lei.

Mai puteţi citi

Un poliţist local din Ploieşti este cercetat pentru luare de mită. Probele nu au fost suficiente pentru arestare

Scandal şi acuze de bătaie la Ploieşti. Un bărbat s-a enervat pe muncitorii de la marcaje rutiere
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite