Poliţiştii corupţi ai Prahovei. Motto de viaţă: “Când te grăbeşti, te loveşti de toţi proştii. Dacă, însă, nu te grăbeşti, rămâi printre ei!”
0Luare de mită, fals, uz de fals, mărturie mincinoasă, abuz în serviciu şi înşelăciune sunt doar câteva din infracţiunile pentru care poliţiştii din Prahova şi-au mânjit uniforma. Aduşi la judecată cu cătuşe la mâini, de colegi, poliţiştii corupţi din Prahova au fost condamnaţi, cu executare sau cu suspendare
Cel mai recent caz datează din februarie 2013, când agentul principal de poliţie Constantin Cojanu din cadrul IPJ Prahova a fost arestat preventiv şi a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. A “tras” după el alte şase persoane, printre care şi un director din Camera Deputaţilor.
Constantin Cojanu a fost acuzat că a primit, între 2012 şi 2013, 315.000 de euro de la mai multe persoane, inculpaţi în diverse cauze penale, în schimbul promisiunii că îi va ajuta în procese, prin intermediul unui procuror.
Agent de poliţie la Slănic, Cojanu a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, care, la rândul său, i-ar fi putut determina pe judecătorii din cadrul Curţii de Apel Bucureşti ori pe cei din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, învestiţi cu soluţionarea dosarelor penale în care erau implicaţi denunţătorii, că îi va pune în libertate, îi va scăpa de arestul preventiv sau le va strămuta dosarele la alte instanţe.
Dosarul, judecat la Tribunalul Bucureşti, s-a încheiat, pentru poliţistul Constantin Cojanu, cu o condamnare la închisoare cu executare de cinci ani, pentru sărvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată.
Trei poliţişti şi-au unit forţele pentru a scăpa un şofer beat care a făcut accident
În 2010, trei agenţi din cadrul Poliţiei Rutiere Prahova au fost acuzaţi de fals, uz de fals, mărturie mincinoasă, abuz în serviciu şi înşelăciune.
Aurel Stanemir şi Florin Păstrăvanu, agenţi în cadrul Poliţiei Rutiere Prahova, au fost acuzaţi de procurori că au favorizat un conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, care fusese implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. În caz a fost cercetat şi colegul lor, Aron Marius Ionel, care la instigarea lui Stanemir, nu a luat măsurile legale de constatare şi sancţionare a unei infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
Conform rechizitoriului, în ziua în care a avut loc accidentul, şoferul Bogdan Tiberiu Nicolae fusese la un grătar cu poliţistul Aurel Stanemir, unde consumase o cantitate însemnată de băuturi alcoolice, iar, în momentul producerii accidentului, şoferul a fost sfătuit de poliţist să fugă de la locul faptei.
Iniţial arestaţi, poliţiştii au fost judecaţi în stare de libertate şi ulterior condamnaţi la trei ani de închisoare cu executare sub control judiciar.
Florin Păstrăvanu, unul dintre poliţiştii implicaţi în anchetă avea un motto foarte interesant pe profilul său de Facebook, unde se prezenta ca angajat al IPJ Prahova: "Când te grăbeşti, te loveşti de toţi proştii. Dacă, însă, nu te grăbeşti, rămâi printre ei!"
Vă mai recomandăm pe aceeaşi temă
Cele mai mari scandaluri ale poliţiştilor, la Sibiu - de la infracţiuni de corupţie sau conducere sub influenţa alcoolului la omor calificat. Scandalurile cu oameni ai legii nu au ocolit Sibiul. În ultimii ani, ele s-au lăsat inclusiv cu condamnări ale oamenilor legii, iar mai multe dosare sunt pe rol.
Un comisar şef de la Poliţia Covasna s-a mânjit pentru 500 de lei. Şi la Braşov, în 2013, 12 poliţişti au fostcercetaţi pentru luare de mită. Poliţistul a negociat la sânge mita fără să ştie că era urmărit de Procurorii de la DNA Braşov.