Cum s-a tranformat un spital din România într-o clinică de ultimă generaţie, după ce Guvernul i-a pus lacăt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul a fost deschis prin inaugurarea Secţiei de Balneologie. FOTO Mihai Bonciu
Spitalul a fost deschis prin inaugurarea Secţiei de Balneologie. FOTO Mihai Bonciu

Fostul imobil în care a funcţionat Spitalul Poiana Câmpina din Prahova, închis în 2011 de Guvern, a fost transformat, printr-o investiţie privată, în cel mai mare centru medical din judeţ. Zilele trecute, acesta a fost inaugurat prin deschiderea Secţiei de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, localitatea fiind o staţiune balenară renumită în urmă cu peste un secol.

În 2011, Spitalul din comuna Poiana Câmpina, o fostă secţie exterioară a spitalului municipal din Câmpina, a fost pe lista celor 67 de unităţi medicale din ţară care au fost închise de Guvern. Cum şansa de a redeveni unitate medicală funcţională era nulă, imobilul a intrat în atenţia Confind SRL, unul dintre cei mai importanţi furnizori de echipamente şi servicii din România în domeniul petrolului şi gazelor, condusă, din 2003, de afaceristul Ioan Simion.

Acesta a demarat, la scurt timp, de la închiderea spitalului de stat proiectul construirii celui mai mare centru medical privat din judeţul Prahova, SanConfind, o investiţie de 22 de milioane de euro în care acţionar principal este Confind, în proporţie de 70%, restul acţionariatului revenind unor medici.

Zilele trecute, spitalul a fost inaugurat prin deschiderea, deocamdată, a Secţiei de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie în care pacienţii vor beneficia de tratamente complexe cu apă sărată captată de la un izvor din Poiana Câmpina (comuna a fost o staţiune balneară renumită, în urmă cu un secol), precum şi cu nămol sapropelic de la Techirghiol. În secţia nou deschisă, pacienţii sunt trataţi de către unul dintre cei mai buni medici specialişti chinezi în acupunctură şi recuperare medicală, doctorul Qu Zongfeng.

Spital cu 20 de specialităţi medicale

Centrul medical va avea, în afara secţiei de balneologie, şi un spital cu 66 de paturi, cu departament de imagistică medicală, bloc operator, chirurgie minim invazivă, chirurgie estetică şi reparatorie, maternitate, pediatrie şi nou-născuţi, laborator de analize, farmacie, saloane cu confort sporit, îngrijire la domiciliu în sistem integrat şi o secţie ambulatorie cu 20 de specialităţi medicale.

Am avut ocazia să văd şi să înţeleg ce înseamnă sistemul de sănătate din România. Ceea ce vreau eu să realizez prin acest spital este o replică dură la activitatea medicală de stat! Să ne dovedim nouă, în primul rând, că se poate şi altfel, să contribuim la răsturnarea obiceiurilor rele din sistemul de sănătate românesc. Vrem ca în următorii ani, SanConfind să ajungă un etalon în câteva domenii, vom vedea care sunt acestea, treptat, treptat“, spune despre centrul medical Ioan Simion preşedintele Confind, care vrea ca spitalul să intre, pe viitor, şi în circuitul medical internaţional.

Spitalul va fi gata integral în 2016. FOTO Mihai Bonciu

spital privat prahova foto mihai bonciu

Spital de 11.000 de metri pătraţi

Proiectarea si realizarea centrului medical SanConfind a avut ca model clinici celebre din Elveţia, Austria, Germania şi Italia. La finalul amenajării întregului spitalul, începută în 2013 şi estimată a fi gata în 2016, acesta va avea o suprafaţă desfăşurată de circa 11.000 de metri pătraţi, inclusiv un un hotel-restaurant.

Directorul medical al unităţii este unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi din ţară, profesorul universitar dr. Radu Şerban Palade, şeful Clinicii I Chirurgie a Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

Mai puteţi citi:

Prahova are un spital la 42.383 de locuitori şi o biserică la 1.926 de persoane. Al treilea cel mai populat judeţ din ţară, Prahova, are un raport disproporţionat între numărul de locuitori şi cel al spitalelor şi bisericilor care deservesc locuitorii. Aşa se face că judeţul are un spital la 42.383 de locuitori şi o biserică la 1.926 de persoane

Procurorii au pus tunurile pe corupţia din sănătate. Manageri şi medici, cercetaţi penal sau trimişi în judecată. Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au început urmărirea penală în cazul a două spitale private din Zalău, unde ar exista suspiciuni că s-ar fi făcut internări fictive pentru a deconta mai mulţi bani la Casa de Asigurări de Sănătate. Tot acum, un medic de familie a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite