Cum se va aplica transportul în comun gratuit, la Ploieşti. Condiţii pentru călători

Cum se va aplica transportul în comun gratuit, la Ploieşti. Condiţii pentru călători

Transportul ar putea fi gratuit la Ploieşti, începând cu 31 martie. FOTO Adevărul Ploieşti

Consilierii locali din Ploieşti se întrunesc miercuri în şedinţă extraordinară pentru a dezbate proiectul privind gratuitatea transportului în comun din oraş, până la sfârşitul anului 2015. Călătorii trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a beneficia de această facilitate

Ştiri pe aceeaşi temă

Pornind de la faptul că, începând cu luna martie 2014, în Ploieşti vor începe lucrări de modernizare a infrastructurii, iar disconfortul creat călătorilor va genera „efecte negative şi nemulţumirea populaţiei oraşului“, aşa cum se arată în expunerea de motive a proiectului privind transportul în comun gratuit, consilierii locali din Ploieşti iau miercuri în dezbatere posibilitatea ca toţi ploieştenii să meargă până în 2015, fără bani, cu autobuzele, tramvaiele şi troleele din oraş.

Gratuit vor putea circula ploieştenii cu un venit lunar net de până la 3.000 de lei, inclusiv, dar şi cei care nu au venituri, adică femeile cu vârste de până la 65 de ani şi bărbaţii cu vârste de până la 70 de ani.

De asemenea, se acordă în continuare subvenţii categorilor defavorizate de călători (veterani de război, eroi şi luptători în revoluţie, elevi şi studenţi).

Potrivit proiectului, gratuitatea se acordă pe baza unei autorizaţii de călătorie eliberată prin casieria colectoare din incinta societăţii şi punctele de vânzare a legitimaţiilor de călătorie.

Pentru obţinerea autorizaţiei, ploieştenii salariaţi vor avea nevoie de o adeverinţă de venit, care să arate că au lefuri lunare sub 3.000 de lei, dar şi buletinul, care să dovedească faptul că au domiciliu în Ploieşti.

Gratuitatea pe transportul în comun se va face prin subvenţii aferente transportului public, din bugetul local al Municipiului Ploieşti. Numai pentru 2014, potrivit proiectului, efortul bugetar este estimat la 62,9 milioane de lei (adică aproximativ 13,9 milioane de euro).

Dacă va trece de votul consilierilor locali, măsura se va aplica din 31 martie.

Primele lucrări care vor începe în Ploieşti sunt cele pentru reabilitarea traseului tramvaiului 102 pe tronsonul Bucla Nord – intersecţia cu B-dul Republicii (4,55 kilometri şi lucrări adiacente, într-o perioadă de 24 luni) şi a traseului tramvaiului 101 pe tronsonul  Şoseaua Nordului – str. Gh. Doja (3,32 km). În a doua etapă este cuprinsă reabilitarea traseului tramvaiului 102 pe tronsonul B-dul Republicii – Vest (6,93 de kilometri, 24 luni) şi a traseului tramvaiului 101 pe tronsonul Gh. Doja – Piaţa 1 Decembrie 1918 (5,85 km).

Vă mai recomandăm

Abonamente de transport în comun cu tarif unic, de la 1 aprilie, în Ploieşti

Încep lucrările la linia de tramvai din Ploieşti. Primul tronson este Spitalul Judeţean – Depou

 

citeste totul despre: