1.500 de prahoveni au fost muşcaţi de maidanezi anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câteva mii de câini sunt liberi pe străzile din Ploieşti. FOTO Adevărul
Câteva mii de câini sunt liberi pe străzile din Ploieşti. FOTO Adevărul

1.500 de persoane s-au prezentat în ultimele luni la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, după ce au fost muşcaţi de animale, în special de câinii maidanezi care circulă liberi pe străzi.

De la copii până la vârstnici, câteva mii de prahoveni, 1.500 după cum o arată evidenţele Spitalului de Boli Infecţioase din Ploieşti, au fost muşcaţi de animale, majoritatea de câini maidanezi care sunt liberi în localităţile din judeţ.

Din fericire, stocul de vaccin antirabic existent în Prahova este suficient, mai ales că nu toate persoanele care sunt muşcate de câini necesită tratament de urgenţă specific. Cu toate acestea, medicii recomandă ca, în caz de muşcătură, victima să se prezinte la spital, având în vedere  gradul înalt de periculozitate al rănii.

Doar în Ploieşti sunt câteva mii de maidanezi fără stăpân, iar în ultimele zile, de la incidentul în care un copil a murit muşcat de câini în Bucureşti, echipajele de hingheri din oraş au primit câteva sute de cereri pentru strângerea animalelor de pe străzi.

Ploieştenii pot dezbate zilele acestea un regulament de gestionare a câinilor cu şi fără stăpân din oraş care prevede, printre altele, obligativitatea sterilizării şi interzicerea creşterii câinilor pe domeniul public în adăposturi improvizate.

Mai puteţi citi

Ploieştenii, chemaţi să-şi spună părerea cu privire la maidanezi. Toţi câinii din oraş vor fi sterilizaţi

Consilierii PNL Ploieşti cer o şedinţă extraordinară pe tema numărului mare de maidanezi din oraş
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite