Topul florilor otrăvitoare din grădini. Planta extrem de parfumată care este toxică din bulb şi până la petale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi la prima vedere pot părea cât se poate de inofensive, fiind cultivate în mod curent în multe grădini, există mai multe flori extrem de otrăvitoare şi care, în contact cu pielea sau dacă sunt ingerate accidental, pot produce grave probleme ale sănătăţii.

Deşi pare banală la prima vedere, crizantema este o floare otrăvitoare. După cum spune profesorul de biologie Constantin Mosoiu, ”atingerea crizantemelor poate provoca mâncărimi şi usturimi ale pielii, în special la copii. Problemele grave pot să apară dacă sunt ingerate accidental petale de crizantemă”.

Cultivate în multe regiuni din România, narcisele se numără printre cele mai populare flori. Cea mai frecventă forma de otrăvire în cazul acestor flori o reprezintă faptul că în destule cazuri bulbul narcisei este confundat cu ceapa sau cu usturoiul.

O floare extrem de parfurmată, mărgăritarul este în întregime otrăvitor, din vârful florilor sale sub formă de clopoţei albi adunaţi pe tulpină şi până la baza tulpinei şi frunzelor plasate în glastră sau în grădină. Ingerarea unei mici cantităţi nu este periculoasă, însă dacă din greşală ingeraţi o cantitate mai mare puteţi avea ameţeli, stări de vomă, dureri abdominale, diaree şi crampe. Bătăile inimii pot deveni neregulate sau pot încetini”, mai spune profesorul Constantin Mosoiu.

Hortensiile sunt populare ca plante ornamentale de grădină ce pot creşte până cinci metri înălţime. Însă pe cât de frumoase sunt florile lor, pe atât de mari dureri de stomac poate cauza ingerarea lor, chiar şi la mai multe ore de la înghiţire. Cei care ingerează accidental flori de hortensie pot acuza de asemenea mâncărimi ale pielii, stări de vomă şi slăbiciune.

Leandrul, o plantă des întîlnită la noi, este cât de poate de toxică. Planta conţine o substanţă ce poate duce la stop cardiac dacă este ingerată.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite